fredag, september 04, 2009

Män är patetiska

Ämne:Jämställdhet

Sverige gjorde en dålig match mot Norge i fotbolls-EM. Tyvärr är det inte ovanligt att Sverige spelar dåligt när det gäller som mest. Jag tycker att Pontus Kåmark har helt rätt i sin kritik. Det som däremot är för sorgligt är alla idiotiska kommentarer till damfotboll som finns att läsa bland kommentarerna.

Varför är män så fördömande om damidrott? Män vill ha smala och vältränade tjejer, men de får inte idrotta eller spela fotboll för det är de för dåliga på? Eller? Och inte minst: jämfört med vad?

När dessa nötter jämför damfotboll med herrfotboll avslöjar man sin egen dumhet. Det är helt andra förutsättningar, inte bara de fysiska förutsättningarna skiljer mellan herr- och damfotboll, utan även de ekonomiska.

Det finns ju en anledning till att herrarna och damerna inte spelar ihop i vissa sporter. Men varför ger det er rätt att håna den ena av dessa sidorna?

Sveriges insats idag var dålig, ni som hånar damfotboll generellt är usla och patetiska. En sista fråga. Om ni nu hatar damfotboll så mycket, varför tittar ni och läser ni om det då?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar