onsdag, september 09, 2009

Barnets bästa i första hand?

Ämne: Föräldraskap

En mamma i frågar i Aftonbladet om hon ska tvinga sin ex-man att flytta närmare henneför att barnen ska slippa resa så långt mellan föräldrarna.

Frågan i sig låter ju sund, men nu ska ni höra. Båda föräldrarna och barnen bor i dag söder om Stockholm. Mamman vill nu flytta norr om stan för att hon ska få närmare till sitt jobb. Där vill hon sätta barnen i privatskola. Pappan har en ny familj som bor söder om stan. Så med andra ord: den här mamman vill alltså tvinga sin ex-man, sina egna barn och sin ex-mans nya familj med barn att flytta bara för att hon ska få närmare till sitt jobb. Hur skulle detta kunna vara bättre för barnen. Och inte bara deras gemensamma barn utan också pappas plastbarn. Dum, dummare, Bessy.

Man slutar aldrig att förvånas över människors idioti och egoism.

3 kommentarer:

 1. Ja... dumma Bessy. Stackars den pappan som vägrade flytta från landet under alla åren de var gifta så att hon skulle bara vara hemma, städa, laga mat och ta hand om barnen. Aldrig fick hon ta hand om sig själv, göra det hon brann för, träffa andra människor (som vanliga männsikor gör?). Stackars han som lämnade henne efter 13 års äktenskap för en 12 år yngre kvinna! Stackars, även fast han bor brevid barnens skolan så går aldrig på utvecklingssamtal eller föräldramöte... han 'orkar' bara inte. Köper inte heller det barnen behöver till skolan, trotts att han har delad vårdnad med Dumma Bessy, men hon är såå egoistisk så hon köper allt själv för att inte orsaka bråk, för barnens skull.
  Förresten... såå synd om alla män!
  Det är säkert också män som ljuger, redigerar och förvränger breven de får innan de publicerar dem i Aftonbladet för att skappa debat...

  SvaraRadera
 2. Den "bakgrundsinformationen" som du ger skulle kunna vara relevant, men eftersom den inte stod i AB vet jag inte om du hittat på den eller om du känner Bessy och att den i så fall stämmer. Som brevet var forumlerat finns det ingen som helst anledning att ge Bessy någon sympati. Om din bakgrundsinformation stämmer skulle eventuellt finnas anledning att göra det.

  Hur som helst så tycker jag att det låter som att huvuddraget i brevet stämmer. Att hon vill flytta och att både hennes barn och pappans nya barn ska flytta. Det låter mycket märkligt och, i mina ögon, egoistiskt. Och till skillnad från dig skulle jag tycka att det var lika hemskt om en pappa hade betett sig så. Det är möjligt att du också skulle det, men verkar automatiskt ta parti för kvinnan/mamman. Det är en tämligen tröttsam inställning.

  Det finns många dåliga föräldrar, både mammor och pappor. Det är möjligt att Bessys exman är både en idiot och en dålig pappa. Jag kan omöjligt veta detta. Men som sagt, som brevet var formulerat framgår ingenting av detta.

  Huruvida AB redigerar brev har jag ingen aning om. Dock tror jag nog i så fall att både kvinnor och män är lika intresserade av att få ett sensationsvärde i sina publiceringar.

  SvaraRadera
 3. Och för att vara tydlig. Om det är som du säger att han inte alls bryr sig om barnen. Då tycker inte jag att han heller ska ha vårdnaden om dem. Att inte bry sig om sina barn är det värsta man kan göra.

  SvaraRadera