onsdag, september 16, 2009

Arne...jag menar Anna Anka har ni förklarat sig.

Ämne: Föräldraskap och jämställdhet

Ok, själv är jag tydligen en sån där patetisk pappa som nyss bytte en blöja. Ojojoj. Arne Ankas fru Anna har skrivit ett inlägg på Newsmill. Jag hoppas att det är skrivet med ironi, men jag tror inte att så är fallet. Anna Anka visa i sitt inlägg att hon är så ofattbart dum och insnöad att man undrar om hon lever på 1800-talet. Jag vet att det finns smarta blondiner, Anna Anka tillhör inte dem. Om hon har så mycket driv som hon skriver om kanske hon inte ska leva "av sin man" kan man ju tycka...

Citat 1:
"Här tar männen hand om allt det ekonomiska, allt annat är en förolämpning mot både kvinnan och mannen i förhållandet. Överlag har amerikanska män oändligt mycket mer stil än svenska män. Går du ut på en affärslunch händer det inte att kvinnan tar notan medan den svenska mannen inte drar sig för att förnedra kvinnan genom att låta henne fibbla med 20-lappar samtidigt som han sitter och räknar på vad hans del av notan gick på."

Ok, om jag hade varit kvinna hade jag faktiskt tyckt att det var lite jobbigt att alltid snylta, men sen är jag ju svensk man så jag fattar ju inte hur man ska behandla en kvinna. På en affärslunch brukar jag i och för sig bjuda ibland, men det är för att jag i min yrkesroll förväntas att göra det inte för att jag är man.

Citat 2:
"Sedan har vi papporna. Svenska pappor är tragiska med sina blöjbyten och sin jämställdhet. En riktig amerikansk man får panik om han är ensam med barnet i mer än 20 minuter. Amerikanska pappor lagar inte mat och stryker inte, de jobbar och försörjer sina familjer."

Så jag är alltså tragisk för att jag byter blöjor på min dotter. Och hur i helvete kan hon få denna mening till något positivt för amerikanska män: "En riktig amerikansk man får panik om han är ensam med barnet i mer än 20 minuter."?? Det är ju patetiskt och tragiskt att pappor inte kan ta hand om sina barn. Fatta det din dumma lilla Anka!

Citat 3:
"Sexuellt är det kvinnans skyldighet att se till att mannen är tillfredsställd, gör hon inte det får hon skylla sig själv om han är otrogen."

Menar hon verkligen allvar?

Citat 4:
"Mina barn ser Paul och mig hela tiden. Man behöver inte sitta och leka med klossar för att vara en närvarande förälder. Var vi än reser tar vi med barnen - och barnflickorna. Hur skulle vi annars kunna gå på alla evenemang som vi är engagerade i?"

Du är för dum för att resonera med Anna Anka. Jo, men behöver faktiskt leka med klossar för att vara en närvarnade förälder. Man måste också byta blöjor och mata barnen och torka spyor och annat som hör till.

Det enda som hon säger som faktiskt är lite vettigt är att jantelagen i Sverige är påfrestande och tämligen dum. Förutom det är Anna Ankas inlägg i debatten så idiotiskt att jag tänker se det som ironi och därför som ett mycket underhållande och humoristiskt inlägg. (Jag vet att Anna är gift med Paul Anka och inte Arne Anka)

Läs mer i Expressen eller Aftonbladet

2 kommentarer:

  1. Hon sa också apropå den markanta ålderskillnaen mellan henne och Pållen: ja men kommer man in i en djuraffär, vad väljer manhelt då: den gamla byrackan eller den söta valpen? (inget exakt citat)

    Man kan stillsamt undra i vilken grup hennes åldrige make kvalar in...

    SvaraRadera
  2. Han valde nog den "dumma byrackan"...

    Men ju mer jag funderar på det så tror jag bara att hon vill skapa uppmärksamhet kring hennes namn...och hon lyckades ju om man säger så.

    SvaraRadera