onsdag, september 30, 2009

Jämställdhet och bortskämda kvinnor

Ämne: jämställdhet

Det här inlägget är nog det mest förvirrade jag någonsin skrivit, jag tänkte radera det, men det får ligga kvar. Jag kanske strukturerar upp det någon gång när min hjärna orkar!

En sak som jag finner intressant är alla dessa artiklar som talar om hur män ska vara. Män i 30-årsåldern är tydligen något av följande:

1. För barnsliga och spelar TV-spel
2. Har för stort ego och är testosteronfyllda

Jag vet inte riktigt. Jag vet inte vilket av dessa två jag är. 1.5 kanske. Jag spelar aldrig TV-spel, jag tycker inte att det är roligt. Testosteron, jo en del kanske och jag har nog ganska stort ego. På sitt sätt. Men det är nog få i min bekantskapskrets som inte skulle säga att jag är hjälpsam också.

Jaja, det jag tycker är så konstigt är att det är männen det är fel på, inte kvinnorna. Nu är jag inte i situationen, men när jag var singel letade jag knappast efter en ensamstående mamma. Jag hade inte så speciellt mycket gemensamt med en sådan, så varför skulle jag försöka "göra mig till" för en sådan? Så om man nu är ensamstående mamma så kanske man helt enkelt måste söka sina män på ett smartare sätt? Med andra urvalskriterier?

Om det är något med kvinnor som förundrat mig i de senaste 17 åren är varför så många smarta kvinnor väljer IQ-befriade killar. De killarna med sämst rykte var de som fick mest tjejer när man var tonåring. Kanske läggs grunden redan här vi varför killar beter sig omoget, de får ju tjejer på det sättet. Tydligen.

2 kommentarer:

 1. Problemet med dagens kvinnor är att dom inte kan laga mat eller tvätta, tyvärr kan dom inte byta vinterdäck heller.

  Så varför klaga på männen i samma generation?

  SvaraRadera
 2. Nja, jag vet inte riktigt. Dock tror jag att jämställdhetsarbetet fokuserat för mycket på att få män att göra typiska "kvinnliga saker" men inte att få kvinnor att göra typiska "manliga sysslor" i vardagsarbetet.

  Det har blivit lite så att män ska diska och stöda och tvätta OCH fortsätta meka med bilen och sådana saker.

  Jag vill dock vara tydlig med att jag tycker att det är bra att män både diskar, tvättar och städar, men jag skulle gärna se fler kvinnor fixa med bilen eller dylika saker! :-)

  SvaraRadera