onsdag, januari 27, 2010

Depeche Mode, denna gången stående...

Ämne: Off topic och musik

Jag har under de senaste 20 åren varit ett Depeche Mode-fan. Första låten jag fastnade för var People are people och Shake the disease. Ojojoj, högklassig 80-talsmusik. Nu har jag varit på min tredje Depeche Mode-konsert. Den största anledningen till att jag gick nu var att jag fick tag på ståplats-biljetter. På de två första satt jag. Jag säger bara en sak: vilken jävla skillnad. Göteborgs Posten ger konserten en trea, jag ger den en stark fyra. Ruggigt bra! I somras såg jag Madonna och vilket antiklimax det var. Nu kom revanschen!

Det började bra och tungt med förbandet Nitzer Ebb. När de spelade insåg jag att jag verkligen saknar trummaskins-Depeche. Men men, man kan inte få allt. Men igår fick jag i alla fall nästan allt. Jag gillar Depeche senaste skiva, men det går inte att sticka under stol med att det blir riktigt bra först när Walking in my shoes spelas.


Nitzer Ebb - tungt och bra

Jag gillar oftast Martin L Gores lugna ballader, men jag gillade inte låtvalet denna gång. One caress och Shake the disease hade varit mycket bättre än Insight och Home. Förutom detta var det ritkigt riktigt bra. Visst saknar man vissa låter, men samtidigt har de så många att välja av att jag hur de än valde skulle sakna nåt. En dröm vore att få höra People are people, Master and servant, Black celebrations, The things you said och Blasphemous Rumors. Jaja, här kommer i alla fall några bilder från konserten!

 
Martin Gore

 
Martin Gore och David Gahan

 
Depeche ModeDepeche Mode

 
Depeche Mode
    

Publikhav i Scandinavium

 
 Depeche Mode


 
Depeche Mode, enda bilden med Fletcher

8 kommentarer:

 1. Grymt grymt bra!

  SvaraRadera
 2. Personal Jesus.......Reach out

  SvaraRadera
 3. Jag börjar faktiskt tycka att I feel you är en av de bättre! Inte minst live!! :-)

  Men Personal Jesus kan ju lyfta vilken fest som helst, så visst! Reach out!!!

  SvaraRadera
 4. Min första Depeche konsert och jag var helt lyrisk. Jag lyssnar inte ens på dom men jag sitter just nu och lyssnar på en skiva min man har. Jag är helnöjd!!!
  /Louise

  SvaraRadera
 5. Verkar lovande inför söndagen det där!

  SvaraRadera
 6. Louise

  Min första var bra och min andra var bra, men trefje gången gilt alltså! Ståplats gör sådan skillnad. Men visst, DM på skiva funkar väldigt bra också!

  Vonkis
  Det gör det va? Jag tror att du kommer att bli nöjd!!

  SvaraRadera
 7. Och det blev jag sannerligen!

  SvaraRadera