onsdag, augusti 20, 2008

Två spännande dygn - två spända dygn

Ämne: Föräldraskap

Imorgon och i övermorgon ska min sambo vara borta över dagarna, alltså från tidig morgon till sen kväll. Då ska jag vara ensam hemma med den lilla. Jag har varit det tidigare också, men inte så lång tid i stöten. Det känns lite nervöst, jag kan ju inte amma direkt.

Som tur har vi en del mjölk sparad så det ska inte vara några egentliga problem. Jag har ju gjort allt annat med den lilla så jag borde inte vara nervös, men ändå blir jag det.

Jag började jobba efter semestern i måndags och det första jag fick göra var att begära ledigt två dagar första veckan. Som tur är har jag ett arbete som är oerhört fritt där jag kan göra i princip som jag vill, men det kändes lite konstigt. Det kändes inte mindre konstigt när chefen sa: "Vågar hon lämna henne ensam med dig?"

Så ställd har jag sällan blivit på en fråga... "Öhhh...ja...?"

"Ok, jag bara undrade" svarade han då. Jag funderade lite på vad han ville ha sagt med det, men skit samma. Jag är ledig torsdag och fredag med min lilla sötnos!

2 kommentarer:

 1. Det han ville säga var att pappor inte förväntas kunna ta hand om spädbarn ensamma. Och att mammor inte brukar "låta" dem göra det, för den delen.

  Det ÄR läskigt att vara ensam med bebis första gången. Oavsett man är mamma eller pappa. När jag var ensam en helg för första gången med min då typ sex veckor gamla dotter, fick min mamma sova över. Utifall dottern skulle ... ja vadå? Skrika, bajsa, vilja ha mat? ;-)

  Men det var skönt med sällskap i alla fall.

  SvaraRadera
 2. Jo, det var kanske det han ville ha sagt... Jag tolkade det mer som att han trodde att jag hittade på det för att få ledigt...

  I och för sig var det kanske dumt med tanke på att jag bestämmer hur jag jobbar nästan helt själv...

  Jaja, det gick bra i alla fall :-)

  SvaraRadera