lördag, december 12, 2009

Visst kan det vara så...

Ämne: Jämställdhet och skvaller

Enligt Britta Svensson på Expressen utnyttjar Tiger Woods trasiga kvinnor. Så kan det ju vara. Men kan det inte ocskå vara så att kvinnor utnyttjar Tiger Woods för att han är rik? Eller är man helt ute och cyklar då?

Uppdatering: Läste nu att det handlade om sexköp och du kommer saken i en annan dager, då ger jag Britta mer rätt i sin krönika.

Elin är ett offer för en otrogen man. Ingen tvekan om det, men rättfärdigar det jakt med golfklubba? (Om nu det har inträffat) Enligt mig är jakt med farligt vapen faktiskt värre än otrohet, mest för att det ena är livsfarligt, det andra är "bara" högst omoraliskt, oetiskt och förbannat dumt.

Är det verkligen så att kvinnor alltid är offer och män alltid förtjänar det de råker ut för.

Och jo, jag tycker att Woods har betett sig som en idiot och det är förkastligt att vara otrogen mot sin familj. Jag tycker bara att det är lite konstigt att det är ok för Elin att jaga sin man med en golfklubba. Som reflektion kan man ju fundera på hur den motsatta situationen hade mottagits av (svensk) media. Woods jagar den otrogna Elin med golfklubba. Hade det då inte varit fokus på Woods jagande och inte på ELins otrohet. (Elin och Woods får här agera exempel på en mer generell tanke).

2 kommentarer:

  1. Och jag undrar varför Tiger måste sluta med golfen för att han nuppat lite vid sidan om. Ojoj vad många som skulle behöva sluta med sin profesionella karriär om alla gjorde som han...

    Jag håller för övrigt med om att det känns betydligt mer allvarligt att jaga någon med golfklubbor än att putta kuken i fel hål.

    SvaraRadera
  2. Oj, du talar klarspråk kan man säga!

    Nej, jag vet inte heller varför han måste sluta spela golf. Den enda rimliga förklaringen är väl att han känner att golfen tar för mycket tid och att han borde spendera tiden med sin familj. Alla andra förklaringar tycker jag är lite konstiga...

    SvaraRadera