måndag, december 14, 2009

Nu hoppas vi på en vit jul för alla barn!

Ämne: Jul, alkohol och föräldraskap

Har just fått reda på, via Pappapersson, att IOGT-NTO har en kampanj för att föräldrar ska fira en vit jul. (Alltså avstå från alkohol). Det tycker jag som en mycket bra idé. Julen är barnens högtid och då bör föräldrarna hålla sig nyktra. Nu menar jag inte att man inte får dricka något alls, men att dricka sig berusad under jul när det finns barn närvarande är ett tecken på mycket dåligt omdöme.

Så varför inte ansluta sig till kamanjen, den hittar ni här!

Nu är det ju så att man alltid ska hålla sig nykter framför sina barn, men på något sätt är julen speciell. Låt ungarna få fira den med nyktra föräldrar!

6 kommentarer:

 1. Ja, man önskar verkligen att alla föräldrar kunde ansluta sig till den saken. Just på julen är det nog många barn som behöver uppleva sina föräldrar berusade när de bara borde få glädjas åt det fina med julen.

  SvaraRadera
 2. Jag tycker att det är själviskt att dricka inför sina barn. Egentligen tjänar ingen på det, men de som förlorar mest är barnen.

  SvaraRadera
 3. Vad roligt att du hittade mitt inlägg och gillar kampanjen. Men framförallt att du ställer dig bakom den!

  Och tack för länkningen!

  SvaraRadera
 4. För mig som väldigt nära nykterist är det ingen uppoffring, men jag tycker att det är så lågt att bli full på barnens högtid...

  Bra initiativ ska uppmuntras!

  SvaraRadera
 5. Jag håller med dig. Jag är förvisso inte förälder än men vuxen/22 år och har aldrig druckit på jul. Tänker fortsätta med det - dricka gör jag tillsammans med mina kompisar. Mina föräldrar har alltid druckit lite julöl men aldrig blivit fulla. Alla barn borde få vara glada och trygga, inte oroa sig för fulla föräldrar/släktingar.

  SvaraRadera
 6. Jo, jag menar inte att man måste vara helt "vit", men att bli onykter på jul tycker jag faktiskt är lågt. (Om det finns barn närvarande, annars är det väl upp till var och en)

  SvaraRadera