måndag, november 16, 2009

Så här tror jag

Ämne: Reflektioner

Jag tror generellt att kvinnor är bättre på att ta hand om små barn än män som tror att kvinnor är bättre på att ta hand om små barn.

10 kommentarer:

 1. Men var på skalan hamnar kvinnor som tror att kvinnor är bättre på att ta hand om små barn?

  SvaraRadera
 2. Hmmm...intressant fråga.

  I min värld hamnar de nog i någon av kategorierna "idioter", "konservativa", "insnöade" och "puckon". (Tillsammans med männen som jag nämnde i inlägget) Men det är ju i min värld det...

  SvaraRadera
 3. Men hörrni, vilka hårda ord! Helt klart är det ett problem (om än inte alls lika stort som mäns egen ovilja/oförmåga/osäkerhet) att vissa kvinnor anser sig ha tolkningsföreträde om vad som är rätt eller bäst för barnen. Dessa kvinnors ovilja att ge männen förtroendet att ta fullt ansvar för barnet leder helt klart till att deras män inte tar pappaledigt eller delar andra sysslor i samma utsträckning som oss män som har förmånen att ha kvinnor som litar på oss.

  Samtidigt kan jag efter sex månader hemma förstå hur en del av dessa kvinnor, utan onda avsikter, anser att de vet bäst vilka kläder barnet föredrar just nu, vilken mat som är godast, vilka blöjor som passar bäst osv. Jag kan nämligen känna så själv just nu!

  Dessbättre har min fru två rätt mammiga tjejer, så hon bara njuter av att se killen vara pappig och litar på att jag vet hans bästa minst lika väl som hon.

  SvaraRadera
 4. Ja, jag kan hålla med om att det var lite hårda ord. Jag ber om ursäkt. Jag valde i och för sig lite hårda ord för att provocera lite. Den här meningen tycker jag sammanfattar det hela bra:

  "Samtidigt kan jag efter sex månader hemma förstå hur en del av dessa kvinnor, utan onda avsikter, anser att de vet bäst vilka kläder barnet föredrar just nu, vilken mat som är godast, vilka blöjor som passar bäst osv. Jag kan nämligen känna så själv just nu!"

  Japp, det kan jag med, men jag kan inte förstå att de inte förstår att papporna efter sex månader skulle känna precis likadant. Den som är hemma mest vet naturligtvis mest, det är inget konstigt med det. Men att inte "släppa in" den andra föräldern tycker jag är mycket konstigt.

  Det är ju kanon att din fru litar på dig. Jag är i samma sits, men sambo litar på mig och det är skönt. Vår tjej är just nu tämligen pappig, men det lär ju bero på att jag är hemma. Innan jag började vara hemma var hon, på motsvarande sätt, pappig.

  SvaraRadera
 5. Det kan också bero på att vi är bättre på att ta hand om barnen än vad kvinnorna är! ;o)

  SvaraRadera
 6. Ja, så kan det vara, men det skulle jag aldrig våga skriva här. (Och nej, jag tror nog att vi är lika bra) :-)

  SvaraRadera
 7. Så klart du har rätt, man klarar det man tror att man ska klara och om man har stöd i att man ska klara det är sannolikheten ännu större att man klarar av det :-) Sportcoacher har rätt...

  SvaraRadera
 8. Precis så är det! Referenser till sportens värld uppskattas! :-)

  SvaraRadera
 9. Min man har snart varit hemma i ett år. Jag har noll koll på blöjstatus, vad barnen tycker om för man eller om kläderna är tvättade.

  SvaraRadera
 10. Fina, det tycker jag låter ganska sunt. Då har du ju släppt över det ansvaret på din man och du litar på honom. Låter ju kanon!

  SvaraRadera