onsdag, november 04, 2009

Eskilstuna förstör för engagerad pappa

Ämne: Föräldraskap, föräldraledighet, handikapp och politik

Benny ska bli pappa, men han kommer inte få chansen att vara pappaledig, det har nämligen Eskilstuna kommun bestämt. Benny är rullstolsburen och behöver en stödperson för att klara av föräldraledigheten. Detta har han fått avslag för. Om mamman hade varit rullstolsburen, hade hon också fått avslag tror ni? Det tror inte jag. Den slutsatsen man måste dra av detta är att i Eskilstuna är mammorna viktigare än pappora. Eller förresten, Bennys fru kan ju vara hemma hela tiden enligt kommunen. Låter det jämställt och bra?

Vi har en familj där båda har tänkt vara lediga, men kommunen låser fast en person i hemmet och stänger ute den andra från möjligheten att få en nära kontakt med sitt barn. Ibland undrar jag om det finns något sunt förnuft kvar. Eskilstuna framstår inte som någon kommun jag skulle vilja flytta till i varje fall. Handikappförbunden ger Eskilstuna skarp kritik, berättigat måste jag nog påstå...

Och läser man kommentarerna till artiklarna så ser man hur illa ställt det är med intelligensen hon svenska folket. Det är konstigt nog flest män som verkar hysa dessa insnöade, inavlade, kortsiktiga och idiotiska åsikterna. Det är nästan så lite skadeglädje skulle krypa fram ifall de hamnade i en liknande situation. Men så lång kan nog inte deras intellekt ta dem tankemässigt.

2 kommentarer:

  1. Pinsamt Eskilstuna... I och för sig skulle en rullstolsburen mamma också kunna få avslag eller kanske inte men jag tror att man mer skulle fundera på hur hon var funtad som skaffade barn om hon inte kunde ta hand om bebisen. Tror inte att man skulle räkna med att pappan tog ut alla dagar... Snäva könsroller och fördomar gör mej galen!! Har en kompis som är rullstolsburen, hon får kämpa för att göra sin röst hörd när hon ska köpa skor tex. Affärsfolket pratar gärna med den som kör stolen...

    SvaraRadera
  2. Nä, det är ju just det som blir problematiskt tycker jag. Varför ska man som handikappad inte få hjälp och stöd om man får barn? Och det som både mamma och pappa!

    SvaraRadera