söndag, mars 28, 2010

Detta är på gränsen till hets mot folkgrupp...

Ämne: Jämställdhet, genus, föräldraskap och idioti

Det konstigaste är dock att en stor del av gruppen inte ens förstår detta...


Jag tycker att det är skönt med kvinnor som Eva Sternberg. Det är så befriande med människor som är så blinda för sina egna åsikter att de själva inte ser luckorna i resonemanget. Sternberg skriver här om något som "alla vet", inte minst inom barnsjukvården, för där "vet alla" att anledningen till den 30 procentiga ökning av skador på barn under ett år beror på att pappor är hemma mer. Och var finns det ologiska undrar kanske någon. Låt mig besvara det med en fråga.

Vilken förälder är i störst utsträckning hemma med barn under ett år? (Och nej, jag menar inte att kvinnor är sämre föräldrar än män, jag vill bara peka på brister i Sternbergs resonemang. Ja. om man då bortser från det ännu mer uppenbara skälet till att hon har fel, nämligen att pappor älskar sina barn precis lika mycket som mammorna...)

Vad är då anledningen till att kvinnor kastar ur sig sådan här dynga då? Jag vet inte, men jag gissar att det är jobbigt att utmanas på det område man trodde man var bäst på. Ungefär som för män som inte vill släppa in kvinnor till tekniska jobb.

Och som sagt, hur kan det vara så många män som håller med Sternberg? Min teori är att det är lätt att bortförklara sina egna val att inte spendera tid med sina barn med att mammorna är bättre lämpade för barnuppfostran än att inse att man själv gjort fel var. Och om man nu håller med henne kan man ju även få fortsätta att tala om det alla vet, nämligen att kvinnor inte kan köra bil eller att kvinnor inte förstår teknik.

Fast om man skulle säga det blir kvinnor arga, något som känns betyligt mer sunt än att män bara köper påhopp på deras förmåga att vara föräldrar...

Läs repliken här!

Uppdatering!
Jag säger inte att Sternberg är en idiot, men hon ger onekligen idiotin ett ansikte...

Sveriges bästa mamma...

Ämne: Jämställdhet och föräldraskap

Jag är glad att jag väldigt sällan köper Findus barnmat. I och för sig köper jag ofta frysta grönsaker från Findus, men nu ska jag leta efter en ny leverantör. Findus har utlyst en tväling som heter "Sveriges bästa mamma".

I och för sig tycker jag att det är ok att ha en sådan tävling, men då tycker jag nog att man även borde ha en tävling som heter "Sveriges bästa pappa". Men det som förvånar mest är att Findus 2010 inte fattade att reaktioner skulle komma. Det hade varit så lätt för dem att döpa tävlingen till "Sveriges bästa förälder" och sluppti all kritik. Nötter.

lördag, mars 20, 2010

Borde inte vår justitieminister kunna skilja på misstänkta och dömda?

Ämne: Idioti, politik och off topic

Aftonbladet gör nu en poäng av Asks genomidiotiska förslag genom att publicera en artikel som går ut på att förslaget "skulle stoppa många män" från att köpa sex. "Sexköparna ska skämmas - inte offren".

Detta är väl gott så, men till vilket pris? En fullständig nedmontering av rättsäkerheten är tydligen ett pris Ask är villiga att betala. Det är inte jag. Ska det räcka med att någon påstår att en man köpt sex för att han ska hängas ut? Var tog sunt förnuft och rättssäkerhet vägen?? Det är ju i och för sig ett praktiskt och enkelt sätt för kvinnor att förstöra oskyldiga mäns liv. "Han köpte sex!" Och sedan dimper det ned ett brev som förkunnar att han är ett svin. Bevisning och utredning är ju bara jobbiga hinder för att hänga ut män.

Allvarligt, avsätt Ask nu!

Och nej, jag försvarar inte sexköpare, men jag tycker att alla ska anses vara oskyldiga till motsatsen bevisats. Det gäller alla typer av misstänkta. Faktiskt.

Beatrice Ask måste bort från politiken. Nu!

Ämne: Off topic, idioti och politik

Jag vill egentligen inte skriva om politik, för jag tycker att den här bloggen ska handla om andra saker. Men nu känner jag mig tvungen att skriva av mig lite. Om vi säger såhär, jag förstår att Beatrice Ask tyckte att IPRED var en lysande idé. För hon har nu bevisat att hon inte bryr sig om rättsäkerhet. Att anses vara oskyldig till motsatsen bevisats är mest en jobbig parantes för Beatrice Ask. Det är bättre att hänga ut misstänkta, jag upprepar MISSTÄNKTA, offentligt. "Så att de ska få skämmas".

Bakgrund. Personer som misstänks för sexköp ska hängas ut. Om man är dömd så kanske jag kan förstå tanken, även om den är fel. Och med tanke på de Kalle Anka-domstolarna vi har i Sverige undrar jag hur många som sitter felaktigt dömda. Pinsamt, men det är klart, har vi så usla justitsieministrar som så kan man väl tyvärr inte räkna med mer. 

Man häpnar. Jag har aldrig gillat Beatrice Ask. Och nu hon har tyvärr bevisat att hon är lika dålig som Bodström, och det i sig är ju förvånansvärt. Jag hoppas att hon själv inser att hon måste avgå. Och detta för Alliansens OCH Sveriges skull.

Sedan kan man ju faktiskt ifrågasätta om sexköpslagen över huvud taget är en speciellt bra lag. Är morallagar bra? Egentligen? 

Läs mer: SvD 1, SvD 2 och Aftonbladet

onsdag, mars 17, 2010

Varför är politiker så inkompetenta?

Ämne: Jämställdhet och politik

En autistisk pojke bor 50 % med mamman och 50 % med pappan. Mamman får 100 % av vårdbidraget. Hur kan ett system vara uppbyggt på det sättet att sådana siutationer kan uppkomma? Visst kan man införa regler och sedan inse att det blir konstiga konsekvenser av reglerna. Försäkringskassan insåg detta 2005 och föreslog en lagändring. Den röstade politikerna ned. Hur kan man rösta ned ett förslag som går ut på att både mamman och pappan ska få lika möjligheter att ta hand om sina barn? Är politikerna köpta av ROKS? Eller är de bara helt inkompetenta?

2005 hade vi socialdemokratiskt styre så skyll inte detta på Alliansen. Dock tycker jag att Alliansen fortare än kvickt ser tll att ändra denna idiotiska lag så att rättvisa skipas.

Jag är så oerhört trött på att myndigheter alltid utgår från att mamman är förälder nummer 1.

måndag, mars 15, 2010

Sexdocka

Ämne: Humor

Jag köpte en docka idag. Lillan hade ingen docka, men en massa bollar och bilar så vi tyckte att det var dags för henne att få en docka. Det första som hände var att kläderna åkte av dockan. När jag hittade den nästan nakna dockan tänkte jag kolla om det var en tjej- eller killdocka. Oviktigt naturligtvis, men jag tänkte inutitivt att det skulle vara en tjejdocka så jag ville bara undersöka om så var fallet.

Jag insåg att det inte gick att avgöra så halvt för mig själv yttrar jag orden:

"Hmmm, det är en unisexdocka"

Lillan härmar direkt:

"Sexdocka!"

Jag hoppas att hon snabbt glömmer det nya ordet. Det är ingen jag vill att hon ska sprida på dagis, om vi säger så. Men visst tyckte jag att det var sött!

fredag, mars 12, 2010

Jämställdhetsbonus är dålig, hur ska den bli bättre?

Ämne: Jämställdhet, jämställdhetsbonus, politik och föräldraskap

Jag tänker först klargöra att även om jag tycker att jämställdhetsbonusen är dåligt utformad är den ändå bättre än alla förslag om ytterligare kvotering av föräldraförsäkringen. Jag tycker helt enkelt bättre om morötter än piskor i detta läge och eftersom piskorna kommer leda till en massa negativa effeker för barnfamiljerna tycker jag att de är rakt av förkastliga. Jämställdhetsbonusen är bara dålig, men den kan säkert bli bättre.

Det största problemet är att det är jättesvårt att förstå om man får bonus. Att räkna ut hur mycket bonus man får är nog ännu svårare. Dock tror jag att dagens jämställdhetsbonus inte alls påverkar familjer att dela mer jämställt. Min tro är att detta ekonomiska stöd mest blir en positiv överraskning för de personerna som råkar bli berättigade för bonusen. Övriga tror jag skiter högaktningsfullt i denna bonus.

Då är ju frågan hur man ska utforma en bonus som faktiskt skulle få människor att bli mer jämställda. Jag har inget svar på den frågan, men sen tillhör jag ju också en grupp som delade lika på ledigheten helt oberoende av denna bonus. Om man verkligen vill komma åt problemet kanske man faktiskt ska rikta in bonusen mot företagen istället. Hur det skulle gå till har jag ingen aning om, men låt säga att företagen där ett jämställtpar arbetar skulle få bonus. Då skulle ju en del av företagens incitament till att hindra pappor från att vara lediga minska. (Jag vet att många föräldrar inte arbetar etc., men jag spånar bara fritt här nu)

Slutligen vll jag också påpeka att det är oerhört konstigt att det behövs bonusar och andra pålagor för att pappor och mammor ska besluta att dela lika på ledigheten? Alla barn mår bäst av att stå nära både mamman och pappan, det borde vara skäl nog att ta ett break från arbetet.

torsdag, mars 11, 2010

Trygg med pappa också...

Ämne: Jämställdhet, föräldraskap och papparollen

Nu ska ni få ta del av någon sanslöst konstigt. Det är alltså så att det finns barn som är trygga med sin pappa också. Helt ofattbart. Barnen är alltså trygga även när mamma är borta på andra äventyr. Hur kan det vara möjligt, det vet ju alla att mammorna är de enda som kan ta hand om de små varelserna. Det är ju "skapta" för att göra det.

Någon som inte tror på detta är Eva Rusz. Så här säger hon:

"– Rent psykobiologiskt är mammor förprogrammerade att ta hand om spädbarn. Mannen har inte samma biologiska förutsättningar att ta hand om barnet den första tiden."

I mina öron snackar hon skit. Det finns mammor som hellre vill jobba och pappor som hellre vill vara hemma. Ingen ska inbilla mig att en mamma som hellre vill vara någon annanstans är bättre på att ta hand om barnet än en pappa som vill vara hemma.

En annan sak jag funderar på är hur Rusz kommentar hade mottagits om hon sagt något i stil med:


"– Rent biologiskt är män förprogrammerade att ta hand om bilen och de tekniska prylarna. Kvinnor har inte samma biologiska förutsättningar att ta hand om tekniska prylar."

Det hade sannolikt uppfattats som kränkande och könsdiskriminerande. Även om det generellt stämmer att män i större utsträckning än kvinnor ägnar sin tid åt teknik så skulle det uppfattas som nedvärderande om kvinnor tekniska förmåga. Hur kommer det sig att kvinnor, såväl som män, hela tiden kan kasta skit på pappors förmåga att ta hand om sina barn. Genom att åberopa biologi kommer man undan med vilka påståenden som helst. Se bara på Louise Hallin m.fl.

söndag, mars 07, 2010

Ett bra inlägg i debatten

Ämne: Föräldraskap, föräldraledighet och jämställdhet

Har hittat ett mycket bra inlägg i föräldraledighetsdebatten!

Läs gärna!

lördag, mars 06, 2010

RUT - bra för sjukvården!

Ämne: Politik, idioti och off topic

Ibland undrar jag om vänstern över huvud taget vill att människor ska arbeta. Nu vill de ta bort RUT-avdraget för att det är ett bidrag till de rika. Öh, va? Ett annat spännande vänsterargument är att pengarna istället borde användas till sjukvården.

Är det så att vänstern inte alls kan räkna? Eller är det enbart av ideologiska skäl man vill sätta 11 000 människor i arbetslöshet?

1. För det första så får staten in mer pengar med RUT än de fick innan. Avdraget har fått drygt 11 000 människor att gå från arbetslöshet till arbete. Svarta jobb har omvandlats till vita.

Med andra ord, med RUT finns det mer pengar i statskassan till sjukvård. Svårt att förstå? Tydligen för vänstern.

2. Det är inte bara de rika som utnyttjar RUT-avdraget. Och även om det hade varit så, vad är problemet. De rika använder ett avdrag som genererar arbetstillfällen och ger staten mer pengar att lägga på...vad de nu vill lägga det på.

3. För det tredje, det är de rika som betalar mest skatt i Sverige på grund av att skatten är procentbaserad och plus att marginalskatt tillkommer för vissa. Jag tycker i och för sig att det är rimligt att man betalar skatt baserat på vad man tjänar, exempelvis 30 %, men varför marginalskatt, vad är logiken i det?
Tjänar man 10000 betalar med 3000 i skatt
Tjänar man 20000 betalar med 6000 i skatt
Tjänar man 50000 betalar med 15000 i skatt
Den som tjänar mest betalar mest. Varför räcker inte det? Och varför får de rika bara ta skit av vänstern när de faktiskt använder sina pengar till att generera jobb till arbetslösa och skatt till staten?

Naturligtvis obegripligt.

En ny mammaperiod??

Ämne: Papparollen, föräldraskap och barns utveckling

Jag måste erkänna att jag är lite förvånad över lillan utveckling de senaste månaderna. Jag har läst det någonstans och nu tror får jag nog tro på det. Det verkar som att hon har gått tillbaks lite i utvecklingen. För det första säger hon aldrig till om pottan längre. Känns lite konstigt att behöva byta blöjor igen, men men, det går kanske tillbaks till det normala igen snart. Hoppas jag.

Och sedan har hon blivit extrem-mammig på sista tiden. Det hade ju kunnat varit logiskt om det hade varit så att det var mamman som hade varit hemma med henne mest på slutet tycker jag. I och för sig tycker mamman i fråga inte att jag ska gnälla eftersom hon innan det varit pappig i ett halvår. Hur som helst, båda dessa saker är säkert bara en fas, men det sistnämnda sårar faktiskt lite.

Å andra sidan somnade hon i mitt knä igår kväll och det kändes bra och var väldigt mysigt. Så visst gillar hon fortfarande sin pappa. :-)