lördag, mars 20, 2010

Beatrice Ask måste bort från politiken. Nu!

Ämne: Off topic, idioti och politik

Jag vill egentligen inte skriva om politik, för jag tycker att den här bloggen ska handla om andra saker. Men nu känner jag mig tvungen att skriva av mig lite. Om vi säger såhär, jag förstår att Beatrice Ask tyckte att IPRED var en lysande idé. För hon har nu bevisat att hon inte bryr sig om rättsäkerhet. Att anses vara oskyldig till motsatsen bevisats är mest en jobbig parantes för Beatrice Ask. Det är bättre att hänga ut misstänkta, jag upprepar MISSTÄNKTA, offentligt. "Så att de ska få skämmas".

Bakgrund. Personer som misstänks för sexköp ska hängas ut. Om man är dömd så kanske jag kan förstå tanken, även om den är fel. Och med tanke på de Kalle Anka-domstolarna vi har i Sverige undrar jag hur många som sitter felaktigt dömda. Pinsamt, men det är klart, har vi så usla justitsieministrar som så kan man väl tyvärr inte räkna med mer. 

Man häpnar. Jag har aldrig gillat Beatrice Ask. Och nu hon har tyvärr bevisat att hon är lika dålig som Bodström, och det i sig är ju förvånansvärt. Jag hoppas att hon själv inser att hon måste avgå. Och detta för Alliansens OCH Sveriges skull.

Sedan kan man ju faktiskt ifrågasätta om sexköpslagen över huvud taget är en speciellt bra lag. Är morallagar bra? Egentligen? 

Läs mer: SvD 1, SvD 2 och Aftonbladet

12 kommentarer:

 1. Om vi nu ska "hänga ut" de misstänkta.Vad ska vi inte då göra med våldtätksmän. Men det är bara att inse fakta Beatrice Ask är en nolla.

  SvaraRadera
 2. Det finns många som skulle kunna hängas ut med lite smarta färgade kuvert. Varför inte en färg för inkompetenta politiker?

  SvaraRadera
 3. Hon måste ju avgå, det här är ju rent senilt!
  Vi kan inte ha en justitieminister som inte kan grundläggande lagar och är så vimsig!

  Vill hon hänga ut folk får hon isåfall ta straffet själv för ärekränkning som hon isåfall ska få personligen varje gång det blir fel.
  Ingen anynym myndighet utan personligt ansvar som skickar skambrev tack, oavsett vad det är.
  Man är oskyldig till dess man dömts.

  Undrar hur hon tänkte nu? kring prioriteringar menar jag. Att avslöja DÖMDA pedofiler eller gängvåldtäktsmän är inte bra, men någon som misstänkts för sexköp(mannen på gatan kanske svarade på en fråga från horan om vägen) är något vi tom ska införa?

  SvaraRadera
 4. Ja, jag vet inte vad som hänt, men de styrande politikerna verkar helt ha tappat allt vad vett och sans heter.

  Kanhända beror det på att politikerkåren av idag till stor del består av "politiskt inavlade broilers" som inget annat vet än hur man vräker ur sig "korrekta" åsikter som egentligen inte säger nånting.

  Det vettigaste vore kanske om man satte upp regler om vilka som kan ta en ledande ställning i samhället, att de ska ha en bakgrund i verkligheten och dessutom en tidsgräns på hur länge de kan verka inom politiken så de inte tappar sin verklighetsförankring.

  Just det här förslaget om att hänga ut MISSTÄNKTA är väl något av det mest idiotiska jag någonsin läst. Vad skulle då hända med alla fäder i infekterade vårdnadstvister där dylika beskyllningar verkar hagla friskt?
  Redan nu blir dessa förtvivlade fäder fråndömda kontakt med sina barn på bara påståenden, ska dessa nu även stenas offentligt?

  Ja, politikerföraktet har nog aldrig varit starkare än idag och det är just sådana här urbota idiotiska uttalanden som bygger på detta förakt...

  SvaraRadera
 5. Undrar om hon själv har rent mjöl i påsen, såg dessa videos.....om något riktigt stort man tystat ner...hmm

  Kanske lämpligt att göra en "groda" och sedan avgå....

  http://www.youtube.com/watch?v=aHQrbgI9Fxg


  http://www.youtube.com/watch?v=uCOvH08MY_Y

  SvaraRadera
 6. Jag förstår verkligen inte hur hon tänkte här. För något så dumt har jag inte hört en politiker säga på länge. Och då ska man ändå veta att jag tycker Sahlin, Bodström, Ohly och Östros BARA säger dumma saker.

  Och som någon påpekade. Ja, det är ett problem att våra politiker inte har någon annan erfarenhet än att just vara politiker.

  En föreläsare sa en gång: "Om ni någon gång hamnar i situationen att ni ska prata inför politiker. Förbered er då som om ni ska prata inför en mellanstadie klass."

  Vi skrattade lite och du tittade han allvarligt på oss och sa: "Ni tror att jag skämtar? Det gör jag inte, jag lovar er att högstadienivå och gymnasienivå är för svårt för dem."

  Och jag måste nu efter ett antal år i "verkligheten" ge honom rätt. Politiker är faktiskt värre att prata med än barn. För barn kan man oftast påverka om de har fel. Politiker kör sina felaktiga tankar ända in i kaklet och det är tragiskt.

  FÖr övrigt har Sverige Europas lägst utbildade politiker. Tragik. (Eller, vi hade i alla fall för ett antal år sedan, eventuellt har det ändrats. Men tillåt mig tviva.)

  SvaraRadera
 7. Intressant att du bröt av ditt normala bloggflöde för att kommentera politiskt.

  Jag gick igenom precis samma process sommaren 2008 när det var FRA-debatt på tapeten. Hade tills då inriktat mig på film & programmering, men plötsligt var det politik för hela slanten.

  Och så har det fortsatt - tänka sig en högskoleutbildad programmerare som söker sig mot riksdagen (jag alltså). Kanske kan jag hjälpa till att ändra på din föreläsares bild av mellanstadienivå-politiker haha!

  Lycka till med familjen!

  SvaraRadera
 8. Ja, FRA och IPRED är ju vansinnigheter. Detta var nästan lika illa.

  Dock tänker jag nog fortsätta att låta detta vara en pappablogg :-)

  Jo, det finns kunniga politiker, men lite mer kverklighetsförankring hos våra riskdagsmän hade inte skadat...

  SvaraRadera
 9. Det gör du helt rätt (att låta det fortsätta vara en pappablogg). Faktiskt funderar jag på att separera ut programmeringsinlägg (som jag fortfarande gör då och då fast inte lika frekvent) eftersom det förmodligen är förrvirrande för läsare med politik/teknik om lott.

  Pappa är jag för övrigt själv sedan ett par månader. Underbart!

  SvaraRadera
 10. Det är en svår avvägning, men det är klart. Vill man läsa om barn så ska man ju gå till en föräldra-, mamma, eller pappablogg och inte en politisk blogg. Så jag försöker numera vara konsekvent.

  När FRA och speciellt IPRED var på tapeten var det mängder av sådana inlägg här, men jag har faktiskt tagit bort dem för att få ett mer tydligt tema. Men som sagt, det är svårt att inte ramla in på politik då politiker kan göra mig oerhört provocerad...

  Och grattis så mycket till tillskottet, visst är det häftigt? Och du, se till att verkligen spendera tid med den lilla. Det är så häftigt, jag lovar! :-)

  SvaraRadera
 11. Jag tar föräldraledigt en dag i veckan till att börja med. Riktigt nöjd med det beslutet! Ser fram emot helgerna varje vecka, mår bra med familjen och trivs därmed också bättre på jobbet. Win-win :)

  Ska fundera vidare lite på det här med att separera ut ämnen från bloggen till annan/andra bloggar. Risken är att den ena bloggen får för lite "kärlek" och självdör. Kanske läge att hitta en bloggpartner för det mindre frekventa ämnet (programmering i mitt fall)? Hade varit skoj..

  SvaraRadera
 12. Jo, det är viktigt att det funkar både hemma och på jobbet. Allt blir så mycket enklare då!

  Jag menade inte att peka på hur du borde göra, jag försökte bara förklara hur jag gjort. Och, precis som du säger är det mycket stor risk att en blogg självdör, det har hänt mig!

  SvaraRadera