fredag, oktober 01, 2010

I bröstpumparnas förlovade land...

Ämne: Politik, genus, jämställdhet, föräldraförsäkring och föräldraledighet

Även om jag tycker att Lars Ohly har en vedervärdig politik hindrar det inte från att tycka att han är ganska underhållande och rolig. (Nu pratar jag inte bara om bröstpumpar, han är faktiskt ganska rolig.) Hur som helst, jag såg en debatt mellan Louis Hallin och Maria Sveland. Det är inte ofta Hallin får mitt stöd, men här tyckte jag faktiskt att hon sa flera intressanta saker. Det som skrämmer mig mest är dock Sveland som tycker att politikerna ska peka med hela handen och dela föräldraförsäkringen lika. För det är fel. Den som hade det bästa svaret på detta var faktiskt herr Birro.

Han sa något i stil med: "Jag tycker att man faktiskt måste låta människor välja fel ibland." Detta var svar på Svelands tyckande att människor väljer traditionellt och konservativt. Jag håller med Birro, politiker ska inte köra över människor och att påstå att människor gör fel är att sätta sig på höga hästar.

Dock, och detta är ett viktigt dock, tycker jag att fler pappor verkligen ska utnyttja möjligheten att vara hemma med sina barn. Det är utan tvekan en unik gåva som Sverige ger alla föräldrar. Ta till vara på den. Men låt det vara föräldrarnas val att välja hur familjepusslet ska läggas.

Jag är oerhört glad att detta inte blev en viktig politisk fråga. Eller ja...hade det blivit det hade kanske Alliansen fått egen majoritet, och det hade ju inte varit så dumt...

2 kommentarer:

  1. http://johannapaues.blogspot.com/2010/10/hedrad.html

    SvaraRadera
  2. Jag får tacka så mycket för utmärkelsen! Jag har haft allvarliga funderingar på att sluta skriva, men detta gör ju att man blir lite inspirerad att fortsätta ett tag till! Nu måste jag alltså hedra några andra... Återkommer!! :-)

    SvaraRadera