torsdag, oktober 22, 2009

Louise Hallin borde skämmas!

Ämne: Föräldraskap och jämställdhet

Läste idag Korvasbloggen och där var en länk till Gomorron Sverige där en person påstod att det inte är bra om små barn skiljs från sin mamma innan ett års ålder. Personen i fråga heter Louise Hallin och jag tycker att hon borde skämmas. Enligt henner är det alltså i det närmaste skadligt för små barn att skiljas från sin mamma så tidigt. Om det nu stämmer är det ju konstigt att det växer upp normala människor någon annanstans än i Sverige. Det är nästan bara i Sverige där mamma kan vara hemma så länge med sina barn.

Att sedan påstå att pappan inte kan ge närhet och kärlek till sitt barn på samma sätt som mamman är bara patetiskt. Men det är klart, hon är ju kvinna och har således ingen aning om hur pappor känner för sina små. Om barnet har en frånvarande pappa kan hennes resonemang stämma, men inte annars. Tänk de stackars barn som har en mamma som inte kan vara hemma, eller inte kan ta hand om sina barn. De barnen är alltså "rökta".

Jag blir så trött på människor som Louise, "experter" som predikar dumheter.

9 kommentarer:

 1. Ja det är otroligt tröttsamt. Jag började jobba när A var sju månader och det var i samma veva som psykologen Annika Dahlström la fram tesen om att män var fullkomligt värdelösa på att ta hand om småbarn. Ni skulle tydligen ha för mörka röster och inte kunna tolka barnens signaler. Hursomhelst fick jag en del kommentarer faktiskt, en del tyckte nog att jag hellre skulle lämnat över A till min morsa eller kanske en vild främmande kvinna istället för till hans pappa. Vilket förstås är fullkomligt barockt. Hur kan det vara dåligt att ha en nära relation till fler personer?

  SvaraRadera
 2. Jag tror inte att jag skulle kunna hålla en civiliserad ton mot en människa som framför en sådan åsikt som den du beskriver:
  "Hursomhelst fick jag en del kommentarer faktiskt, en del tyckte nog att jag hellre skulle lämnat över A till min morsa eller kanske en vild främmande kvinna istället för till hans pappa."

  Det säger sig väl självt att barnet mår bra av att få trygghet av båda sina föräldrar. Nu när jag varit hemma längst verkar det som det har blivit mest naturligt för lillan att söka tröst hos mig. Men det är absolut inga problem att gå till mamma också. När mamman var hemma mest var det naturligtvis tvärtom.

  Vi ser detta som bra eftersom hon nu har TVÅ personer som vet vad hon vill och känner istället för bara en. Jag vill hävda att det inte finns en enda kvinna i världen, förutom lillans mamma, som förstår henne och kan tolka henne bättre än vad jag kan. Sen kan Annika D och Louise H och övriga förbannade idioter säga vad de vill.

  SvaraRadera
 3. Jag håller med er. Jag har inga barn ännu och är kvinna. Men den dagen jag får barn och då ska min man vara hemma minst lika mycket som jag. Det tror jag är bäst för barnet, på så vis blir ingen av föräldrarna en främling.

  www.nogg.se/dekonstiga

  SvaraRadera
 4. Det tycker jag låter bra! Det är en sund inställning! :-)

  SvaraRadera
 5. Jag tycker endå att det som är mest skrämmande är hur vissa, till exempel du tar in och så funkomligt manglar hennes kunskap som ändå bygger på en hel del studier och erfarenhet... Hon har arbetat som barnmorska i 40 år och möter dagligen människor i sitt arbete som terapeut. Flertalet studier visar tydligt att tidiga seperationer från den primära anknytningspersonen ger sämre fysisk och psykisk hälsa i vuxen ålder. Hur mycket du än vill förändra naturen så går det inte att komma ifrån att mamman bär barnet 40 veckor i sin mage. Barnet lever då i en värld full av ljud och det ljud det hör mest är mammans röst. Detta kan inte du förändra...

  Konsekvenserna av en dålig anknytning är komplexa och omfattande. Tror inte att vi hela vidden av detta än även om man kan börja ana konsekvenserna.

  Du skriver om hur Sverige är bland de få länder som har ett system som möjliggör att mamman är hemma så pass länge som hon är här idag. Ta en titt på USA. De har bara några veckors ledighet. De är också det land med högst andeöl sjukligt feta, de använder mest värktabletter i hela världen och även mest psykofarmaca... det är just ett land att efterlikna..

  SvaraRadera
 6. Barn behöver tid med sina föräldrar! Först mamman och sedan pappan. Barnet ska inte behöva separeras från sin mamma innan ett års ålder.. Jag tycker inte att det ska behöva betyda att den andra personen är en främling för barnet. Skaffa inte barn om ni inte har tid att ge det den behöver. Mamma är alltid mamma.

  SvaraRadera
 7. "Hur mycket du än vill förändra naturen så går det inte att komma ifrån att mamman bär barnet 40 veckor i sin mage. Barnet lever då i en värld full av ljud och det ljud det hör mest är mammans röst. Detta kan inte du förändra..."

  När har jag sagt att jag vill ändra naturen? Jag har sagt att pappor ska ta lika stort ansvar för sina barn som mammor. Däremot tror jag inte på något magisk gräns vid ett års ålder som du gör. Hallin är ännu värre som tycker att den gränsen är två år.

  Mamma är alltid mamma, skriver du, jag vet inte vad du menar med det. Pappa är alltid pappa kan väl jag säga då. Och även om du inte vill tro det är pappor precis lika viktiga för barnet som mamman.

  Det finns ju en anledning till att hennes "kunskaper" manglas och det är ju att ny forskning visar att barn kan knyta an till fler än en person. Faktiskt. Det är inte de enda av hennes "kunskaper" som många andra "experter" sågar.

  Du har i och för sig rätt när du skriver att barn behöver tid med sina föräldrar. Men du anser tydligen att "först" ska vara ett år, och det tror jag inte ett ögonblick på.

  Spännande slutsatser du drar om USA. Det skulle ju också kunna bero på att pappor i princip inte alls är hemma med sina barn i USA. Fast då måste man ju i och för sig tänka ett steg längre...

  SvaraRadera
 8. Jag heter Anna Erickson från Stockholm - Sverige, jag är högskolelärare av yrke. Detta är en av mina lyckligaste dagar i mitt liv att dela med dig här hur jag fick min sanna kärlekspartner tillbaka. Dr. Oduduwa hjälpte mig med magiskt kärleksförtryck för att få min ex pojkvän tillbaka efter två års separering han är hemma till mig. Jag rekommenderar att alla kan få samma hjälp av honom genom att kontakta honom på: (dr.oduduwaspellcaster@gmail.com)
  Dr.Oduduwa har också begåvade krafter för att lösa kärleksförhållandet som följer; .....
  Love Magic spell för att upptäcka ny sann kärlek.
  * Magic Spell älskar att gifta sig i tid och vara lycklig.,
  * Love Spells, Win-Back Ex-älskare.
  * Magi för framgång och marknadsföring.
  * lycklig charm - BUSINESS STAR. Tillväxt i företagens ekonomi.
  * avdelningar - SKYDDSHAK. Skydda dig mot kidnappningar och mördare.
  * förbannelse upplösning, frihet från generation caurses.
  * andlig rening. Frihet från mardröm. Frihet från "dålig dröm"
  * fertilitetsmagi - Var gravid och föd ditt eget barn.
  skicka meddelande för att få en omedelbar lösning på varje äktenskap / förhållande hjälp; (Dr.oduduwaspellcaster@gmail.com)

  SvaraRadera