måndag, oktober 05, 2009

Det är många nya ord nu!

Ämne: Barns utveckling

För varje dag som går förvånar hon oss med att säga nya ord. Vi har ju fattat att hon förstår mycket eftersom hon lyder oss (ibland). När man ber henne peka på olika djur gör hon också det, och ofta blir det rätt. Det är riktigt roligt.

Ordförrådet växer för varje dag. För några dagar sedan sa hon "tupp" och i morse sa hon "fisk". Så om man lägger ihop de ord hon säger så börjar det bli en del nu!

Tupp, fisk, häst, titta, mamma, pappa, bajs, tack, mat, hör och där för att nämna några. Så roligt så man blir varm i hjärtat!

4 kommentarer:

 1. Det är en riktigt häftig tid.
  Kan inte låta bli att delge ett litet experiment vi gjorde vid samma tid eller kanske lite efter. Jag tryckte upp ett antal ord på vita A4. Och sen repeterade vi dem med vår son. Och han lärde sig dem i samma takt som han lärde sig att säga dem.

  Som mest kunde han läsa runt 30 ord när han närmade sig två år. Då tappade vi farten och sen försvann det helt. Men om det inte är fascinerande nog när de lär sig prata så kan de faktiskt samtidigt "läsa". Eller snarare förstå ordbilder.

  SvaraRadera
 2. Oj, det kanske kan vara något att testa. Låter som en kul grej faktiskt! :-)

  Det är bara att inse att de små faktiskt är betydligt smartare än man tror.

  SvaraRadera
 3. Vi har förstås tecknat med våra ungar. Förstår du hur ofantligt gulligt det är när en tiomånaders bebis kan säga att hon är törstig?! Då inser man hur tidigt det finns en språklig kompetens hos våra normalutvecklade barn. För sonen var det dessutom en räddning eftersom han är talsen (men inte språksen), När jag ändå snackar logopedsnack: snyggt med svart bakgrund men uselt om någon av dina läsare har dyslexi...

  SvaraRadera
 4. Ja, de är smarta ungarna! Vi har mest kört med pekböcker, men ska nog börja rita också kanske. Dock ritar jag ju som en kratta så jag vet inte om det tillför så mycket för henne :-)

  Där ser man, det visste jag inte. Det där med bakgrunden alltså. Lite smått ironiskt är det dock, eftersom jag är färgblind och blir vansinnig på folk som envisas med att använda rött och grönt och då faller jag dit på en dyslexifråga istället... Alltså borde man göra om igen alltså...får se när det orkas med...

  SvaraRadera