onsdag, oktober 21, 2009

3,32 dagar per år och Jan Björklunds idioti

Ämne: Jämställdhet, föräldraskap och föräldraledighet

3,32 dagar är i arbetstid räknat 26 timmar och 34 minuter. På en vecka arbetar man 40 timmar. 26,5 timmar är cirka 60 % av en arbetsvecka. 60 %* av en arbetsvecka är vad höga manliga chefer och politiker tar ut i föräldraledighet...på ett år! Det är alltså tiden våra politiker och höga chefer tycker att deras barn är värda på ett år. Patetiskt! Detta går att läsa i Ny Teknik. Folkpartiets partisekreterare Erik Ullenhag förklarar detta på ett obeskrivligt bra sätt:

"Anledningen till att politiker och höga chefer är så lite hemma med barnen är att de i högre utsträckning än kvinnor inbillar sig att de är oersättliga"

På tal om Folkpartiet. Om ni inte såg Uppdrag granskning idag så rekommenderar jag ett besök på SVTplay. Återigen på visas att politiker fullständigt ignorerar vetenskapliga undersökningar och erfarenheter om resultaten från dessa inte stämmer med deras övertygning. Politiker beställer utredningar, men när de ger "fel svar" så förkastar de dem. Där har vi vår utbildningsminister i ett nötskal. Jan Björklund är en skam för skolan. Jag tycker också att det behövs mer disciplin, men inte på hans korkade sätt.

På slutet av reportaget angående särskolan får vi se en liten minidebatt mellan en politiker (folkpartist) och en mamma. Jag har sällan sett en politiker med så ofattbart dåliga svar. Uppenbarligen går trenden i de flesta länder mot att mer eller mindre avskaffa särskolan för att istället inkludera så många som möjligt i den "vanliga" skolan. Sverige går åt andra hållet även om konsekvenserna är mycket allvarliga för de barn som med stöd hade kunnat klara en vanlig skolgång men ändå sätts i särskola.

Politiker är okunnig inom många ämnen och bör därför lyssna på den forskning som finns, det gäller inte minst Jan Björklund som är en populist som inte förstår skolan för fem öre.

Och sist vill jag bara vara tydlig med att jag i stort stödjer Alliansens politik. (Undantag är FRA, IPRED och Jan Björklunds dövöra till vetenskap) Vem vet, kanske är detta tillräckligt för att rösta annorlunda i nästa val...

* Jag räknade ut detta väldigt snabbt och kan ha snubblat både i tanken och på tangenterna...

2 kommentarer:

  1. Jag klarade inte av att se uppdrag granskning. För jag jobbar med det där varje dag. Föräldrar som har barn som behöver särskilda insatser för att klara skolan motarbetas ständigt, och det görs test på test på ungarna för att bevisa det skolan redan bestämt sig för: att han eller hon passar bäst i särskolan. Och många barn med utvecklingsstörning skulle visst kunna gå integrerade i vanliga skolan, men inte som det ser ut idag på de flesta skolor (inte alla tack och lov). Det är en förfärlig människosyn helt enkelt. Jag jobbar med det varje dag, men orkade ändå inte se att det är så över hla landet. Man måste hoppas också...

    SvaraRadera
  2. Det kan jag ju faktiskt förstå. Det är ju jobbigt att se sådant man redan vet. Speciellt i sådana här jobbiga fall.

    Sverige har oerhört lågt utbildade politiker, tydligen sämst i Europa. Kan det ligga en förklaring däri? Svenska politiker går på sin övertygan, det kvittar hur obegriplig och felaktig den här. Om en politiker tror att alla bilar är vita då går det inte att motbevisa honom/henne. Tragik.

    SvaraRadera