måndag, juni 08, 2009

Piratpartiet till parlamentet

Ämne: Poltik och Off topic

I en ideal värld hade Piratpartiet enbart varit med i TV4:s Parlamentet, men eftersom vi har en värld där mer och mer frihet försvinner. Där övervakningshysterin slår alla rekord. Där de beslutande inte har en aning om hur Internet fungerar och hur illa den yngre generationen tycker om övervakning. I den världen behövs Piratpartiet.

Gång på gång matas man av "experternas" mantra. "Piratpartiets enda fråga är fildelning." Det är inte sant. Piratpartiet jobbar för att skydda vår integritet. När de etablerade partierna sviker måste någon annan ta över. IPRED och FRA är så stora integritetsövertramp att när man först hörde talas om dem trodde man att det var ett skämt. Det var det inte. Fildelning...ett mindre allvarligt brott än snatteri. För det säljer de ut hela vårt privatliv. Skämmes ta mej fan!

Jag hoppas att Piratpartiet inte behövs i riksdagsvalet. Det hade ju varit underbart om alliansen tog sitt förnuft till fånga och rev upp båda lagarna omedelbart. Det kommer de sannolikt inte att göra. Så till nästa val har man väl två val då. Piratpartiet eller något oppositionsparti. S, MP och V, pest, kolera eller AIDS. Piratpartiet är ju faktiskt det enda rimliga alternativet bland de fyra. Men tyvärr är det väl bara att gratulera Mona då. För som Ulvskog sa håller S på att svänga i frågan. Valfläsk naturligtvis. Men det är nog många som kommer att rösta på dem om de river upp FRA och IPRED. Skulle dock vara ironiskt om de gjorde det för det var ju de som började denna soppa. Det är ju inte för inte det heter Bodströmsamhället.

Nu önskar vi PP lycka till att driva SINA frågor och se till att vi får ha kvar något av vårt privatliv.

Läste för övrigt detta. Spela ut S mot M, så underbart. Hoppas bara att M nappar först! Sedan har jag ju alltid tyckt att MP-Peter är en mupp*, detta uttalande gör ju inte saken bättre. Jag ska ge er ett tips. Ta hjälp av Piratpartiet! Gammelpartierna verkar inte förstå att det är ett gyllene tillfälle att koppla ungdomen till sig.

För övrigt rekommenderar jag alla att kryptera sin surfning så FRA får svårt att utföra sin massavlyssning och så att IPRED blir verkningslöst.

Och bara för att vara tydlig. Jag värnar inte illegal fildelning, jag värnar mitt (och alla andras) privatliv. Att illegal fildelning finns är film- och skivbolagens eget fel och det är även deras huvudvärk att lösa hur de ska distrubuera sina produkter. Det är inte politikernas uppgift. Punkt. Kan de inte komma på något bra sätt så kommer de att försvinna. Tough luck, men det vore kanske en välgärning om det hände. Då skulle nya mer kreativa aktörer dyka upp. Och det kan inte vara negativt!

* Varför tycker jag att Peter är en mupp?
1. Han kör en stadsjeep. En SUV. En miljöpartist. För att han "behöver" den.
2. Han vill bygga Norrbotniabanan. Ett större slöseri på skattepengar är svårt att hitta på annat ställe. Han har dessutom mage att påstå att detta skulle vara bra för miljön.
3. Han tillhör ett parti som föreslagit "medborgarlön". Som om vi inte har nog med slöhögar i detta land redan nu

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar