måndag, juni 15, 2009

Tidsoptimist, tidsrealist eller tidspessimist

Ämne: Föräldraskap

Jag skulle själv i 95 % av fallen kalla mig tidsrealist. Ska jag vara någonstans klockan 18:00 så är jag där 18:00, inte 18:01 och inte 17:59. (Dock större risk för 17:59 än 18:01). Min poäng är hur som helst att jag håller tider. Vid vissa tillfällen vill jag ha mycket tid, exempelvis när man ska flyga. Då kan jag lätt se till att vara på plats ett par timmar före avgång. Jag tänker mig alltid ett worst case vid dessa tillfällen.

Nu när jag är hemma med den lilla har jag insett att jag till min fasa blivit tidsoptimist. Det är ju hemskt. Jag är nästan alltid sen och stressad. Eller nja, när jag ska åka någonstans är jag det, annars är det tämligen lugnt och skönt att vara hemma.

Det jag vill säga med detta inlägg är "se till att ha gott om tid". Det händer alltid något oförutsätt. Idag till exempel. Jag låg relativt dåligt till redan från början och vad händer?

Den lilla odågan välter ut all mat så jag fick fixa ny. Plus att jag fick städa. Sedan trodde jag att allt var grönt för avgång, men icke, de blev det ett oplanerat blöjbyte. Till slut ska jag lasta in i bilen och vad händer då? För första gången på evigheter lägger dämparna till bakluckan av så den slår igen tre gånger innan jag lyckats lasta allt. Vår bil är så smart utrustad att man måste öppna luckan från kupén. Vem kom på denna dumma lösning??

Så med andra ord. Ta till mycket bufferttid för att hinna när ni har med en liten att göra! :-) Även om det blir så här är det ju faktiskt lite sött och charmigt också, det får man inte glömma!

2 kommentarer:

 1. Trevligt att du umgås som en riktig pappa med den lilla "odågan", jag förmodar att det är din lilla ögonsten till dotter ? ;)

  Kul att du har lagt märke till alla tidslukande "grejer" kring ett barn !

  Kul och trevlig blogg.

  Jag kommer att hålla ett getöga eller två på dina och odågans öden och äventyr !

  Ha en trevlig Midsommar !

  SvaraRadera
 2. Kul att du tycker så!

  Ja, det tar tid, men det är ju hur skoj som helst så det är ju kanon.

  Jag förstår bara inte att så många andra pappor inte fattar det och jobbar istället...

  SvaraRadera