måndag, juni 15, 2009

Polisen nyanställer!

Ämne: Politik

Det är ju kanon tänker man när man hör en sådan nyhet. Det pågår massor av brott som sannolikt inte kommer att klaras upp. Polisen nyanställer 15 personer, tänk, mer resurser för att lösa misshandel, stölder, våldtäkter och kidnappningar. Men, naturligtvis ska de inte ägna sig åt sådana banala brott, de ska ägna sig åt fildelningsbrott. Man baxnar. Jag längtar tills alla födda före 1975* är borta från politiken så vi får lagar som faktiskt är realistiska och när polisen ska prioritera med huvudet.

Läste bland annat att en australiensisk man privatspanat fram var hans barn fanns, men polisen klarade inte detta. (Det var i Sverige). Aftonbladet skriver att 94 barn är försvunna, sannolikt kidnappade av någon av sina föräldrar. Här kanske dessa 15 kunde göra en insats. Dock kanske detta inte prioriteras då majoriteten av barnen faktiskt kidnappas av sin mor och då är brottet inte lika allvarligt tydligen.

Jag tycker att det är tragiskt att våra barn ska växa upp i en värld där fildelning är ett av de allvarligaste brotten. Där otroliga resurser används för att lösa ett problem som i praktiken är skapat av film- och skivindustrins oförmåga att anpassa sig till verkligheten.

Läs mer på DN och SVD (eller snarare, läs kommentarerna så ser ni stödet för detta idiotiska beslut)

*Det finns äldre som förstår detta, men de är färre.

2 kommentarer:

  1. Som jag skrivit på andra ställen är det värt att nämna i sammanhanget är att polisens barnporrgrupp består av 4 personer. Till skillnad från detta hemska brott, fildelning.

    SvaraRadera
  2. Kan det vara så enkelt att nöjesindustrin har mer pengar än barnen som utnyttjas i barnporr?

    Låter hemskt, men så enkelt är det tyvärr.

    SvaraRadera