söndag, maj 31, 2009

Hur man blir en supermamma...

Ämne: Föräldraskap och jämställdhet

På siten alltombarn kan man läsa hur man blir en supermorsa.

1. Gör saker som du också gillar
2. Säg nej ibland
3. Låt barnen göra egan misstag
4. Var tillsammans med dina vänner
5. Skirv dagbok
6. Spela TV-spel

Min enda fråga är varför det inte står "bli en superförälder"? Varför fokuseras bara på att det är mamman som ska göra detta? Är inte detta precis lika viktigt för pappor att göra på detta sätt?

Om det nu skulle heta "Hur du blir en supermorsa" borde de kanske lägga till en punkt, våga lämna över ansvaret till pappan. Många mammor har ju förstått detta och delar på föräldraansvaret och det är kanon.

I helgen har vi sett Marley & me. En ganska medioker film, men ändå gullig. På ett ställe utspelades dock följande. (Läs inte om du inte har/inte ska se filmen.

- Du måste spendera mer tid med barnen!

Pappan säger att han ska göra det och tar barnet och byter blöjan. Barnet skriker, mamman kommer tillbaks och tvingar bort pappan från sysslan för han gör ju ändå fel. Sådant gör mig så vansinnigt arg. Snacka om att säga emot sig själv.

En annan sak som gör mig irriterad av den filmen är att det är mamman som tar allt ansvar för barnen. Tragiskt. Detta är dock inte enbart mammans fel, pappor måste våga stå för sina rättigheter. Men jag antar att de är mindre i USA...rättigheterna alltså. Papporna är säkert oftast större...

2 kommentarer:

  1. Det kanske står supermamma för att pappor redan gör så. Dvs är med sina kompisar och gör grejer man gillar.

    SvaraRadera
  2. Hmmm...så kan det ju vara. :-)

    Men när man är inne på den sidan tycker jag att de flesta artiklar är riktade mot mammor...

    SvaraRadera