torsdag, februari 04, 2010

Din partner gör dig rund

Ämne: Träning, hälsa, kost, sunt förnuft och tips och råd

Enligt en artikel i Expressen blir kvinnor "runda" av sina partners. Ursäkta språket, men vilket j-la dravel. Om inte partnern fysiskt stoppar in mat i kvinnans mun och hindrar henne från att röra på sig så är detta på gränsen till förtal mot alla män/partners.

Såhär säger Lisbeth Stahre:
"Det är mer stressande och kravfyllt att ha man och barn än att vara singel. Man får kanske inte sova på nätterna och har mindre tid för sig själv. Många mammor kompenserar sig med att äta."

 Jaha säger jag. Kompensera inte med att äta då. Mat gör inte människor mindre stressade, men det gör faktiskt träning. Så istället för att stoppa i sig mat kanske kvinnorna/mammorna kunde ta en prommenad eller gå till gymmet eller vad som helst. Dessutom kan de ju faktiskt hävda sin rätt till egen tid även efter de fick en partner. På den tiden kan man ju på olika sätt bränna lite energi.

Själv gick jag också upp i vikt när jag blev sambo, men inte (ursäkta språket) fan är det min partners fel. Jag "slöade till". Nu är jag en sån som har örnkoll på min kropp och om jag går upp två till tre kilo så synd det tydligt på mig. Vad gjorde jag då? Jo, jag tog tag i det och nu är jag på en godkänd nivå igen.

Förr i tiden tränade jag mellan 6-10 pass i veckan och även som förälder måste jag röra på mig om jag inte ska må fysiskt illa (och om jag inte ska gå upp i vikt). I vår familj har vi löst det så att vi får 3*3 timmar i veckan som är "fri tid". Då får vi göra vad vi vill och den andra får se till att sköta allt hemma under den specifika tiden. Det är bra, det innebär att jag faktiskt i alla fall kan få ut tre rejäla pass i veckan och det i kombination med vardagsmotion gör att jag i alla fall inte går upp i vikt. En bra lösning än så länge. Vi får se hur bra den funkar när båda jobbar...

Dessutom har vi infört lördagsgodis, vilket är bra för oss och det kommer troligtvis att vara bra för lillan när hon för börja äta godis. Övriga dagar i veckan ska inte godis finnas tillgängligt för någon i familjen. Läsk ska vi inte ens prata om, på gränsen till totalförbjudet. Tillåtet vid högst speciella tillfällen som födelsedagar och större helger. Läsk is the devil. Jag tror inte på teorin att vi vuxna ska få äta sämre än barnen. Barn gör inte som man säger, de gör som man gör..

3 kommentarer:

 1. Jag håller med. Det är alldeles för lätt att skylla på andra yttre omständigheter än att ta sitt eget ansvar.
  Däremot är det bara mina barns fel att jag inte kan träna just nu, det är ju de som gett mig dessa förfärliga dagisbaciller... ;-)

  SvaraRadera
 2. Ja, det är naturligtvis dagisbacillen som är boven i dramat. Själv har jag just nu drabbats av OS-bacillen... ;-)

  SvaraRadera
 3. Nu läste jag en gång till vad du skrev. (Jag läste fel så mitt första svar blev lite konstigt...) Ja, dagisbaciller är säkert ett gissel. Och för mig rä just nu OS ett gissel :-)

  SvaraRadera