måndag, juli 27, 2009

Semestertider - att transportera sitt barn i Europa med flyg och bil

Ämne: Föräldraskap, resor och semester

Nu har många semester, det är ju kul. Fast det finns negativa sidor av det hela också. Vi som brukade träffas ofta med föräldragruppen har inte setts på länge nu. Hoppas på ett kärt återseende så snart som möjligt!

Vi har också varit på semester. Lillan har för första gången transporterat sig med ett flygplan. Vi åkte dock inte med något riktigt flygbolag utan med skämtet Ryanair. Jag hyser i det närmaste hat för detta flygbolag, men vad gör man när de är hälften så dyra och dessutom flyger dit man vill? Hur som helst funkade det ganska bra med Ryan måste jag erkänna. Bland det roligaste med Ryan är att man kan köpa priority vid boarding. Vad är det för sopor som betalar extra för det. Det är ju bara att ställa sig först i kön så kommer man ju också på så snabbt att man kan välja var man ska sitta.

Att flyga med lillan
På planet ned satt vi bakon två japaner som tydligen hade tänkt sig sova genom resan. Det tyckte lillan var en dålig idé så hon passade på att skrika värre än hon någonsin gjort tidigare. Japanerna höll för öronen och blängde argt på oss. Det gav liten effekt, jag förutom att jag och mamman började bli fulla i skratt. Det var inte så kul för lillan, men hur kan vuxna personer tro att det går att tysta ett barn på cirka ett år som ogillar sin situation? Nötter. Jaja, hon lugnade sig efter en stund och sov nästan hela resan. Japanerna flyttade på sig.

Ryanair - funkade bättre förväntat

När det var dags för landning blev det gråtkonsert igen. Antar att hon hade ont i öronen. På väg hem kom vi på att vi skulle mata henne vid landningen istället. Då gick det mycket bättre och hon var tämligen nöjd med tillvaron. Vi fick helt enkelt lura henne att tryckutjämna.

Att åka bil i Europa med små barn
Förutom att flyga åkte vi bil. Vi hyrde en bil från Hertz. Det blev en Kia Carnival. Inte någon jättehöjdare faktiskt. Ratten var inte ens ställbar i längsled. Hallå eller!?!? Det tog oss en dag att hitta CD-spelare också. Och eftersom vi behövde sex sittplatser hade vi i praktiken inget bagageutrymme. Detta var ingen bil jag kan rekommendera.

Hur som helst, vi fick en bilbarnstol av Hertz som vi skulle montera. Dock fattade vi inte hur, det gick ju inte att sätta den baklänges. Så vi gick tillbaks för att klaga. Då fick ju reda på att det är olagligt att transportera barnen baklänges i Tyskland. Va?!?!? Det är ju för satan säkrare för barnet att åka baklänges till barnet är 3-5 år. Vi fick inte någon tillfredsställande förklaring till denna dumhet, men så var det tydligen.

För lillan var det ju lite bra, hon såg ju kanske lite mer. Men jag kände mig inte trygg med detta arrangemang. Dock gick det bra, även om hon ogillade att åka bil så långt. Många pauser är väl delvis tipset, dock resulterar det i många tårar varje gång det är dags att åka igen.

Kia Carnival - inget att ha!

Dock tror jag att hon ändå var nöjd när det fanns så många som lekte med henne och kanske också miljöombytet, vad vet jag.

Nu är det snart dags för att helt gå tillbaks till rutinerna och vara ensam med henne igen. Kul på sitt sätt, men visst är det roligare när vi alla kan vara hemma samtidigt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar