tisdag, juli 28, 2009

Ett år senare

Ämne: Föräldraskap

För ett år sedan var du bara ett litet paket. Ett paket som inte kunde hålla huvudet uppe själv. Som inte kunde visa om du var glad eller ledsen. Ditt enda kommunikationssätt var att gråta och skrika. Du kunde inte ta dig någonstans. Man kunde lägga dig i soffan och gå iväg en stund för du tog dig ingenstans. Kläder i storlek 56 var alldeles för stora för dig.

Nu är du en liten människa men med en stor vilja och massor av uttryckssätt. Du kan gå och har kunnat det i några månader nu. Man kan inte lämna dig någonstans som inte är barnsäkrat för du är så nyfiken att du drar och petar och leker med allt. Du har en vilja av sten; en mycket bestämd liten dam som med all önskvärd tydlighet meddelar oss om när du inte är nöjd. Du pratar med oss på ditt eget språk. Vi förstår inte allt, men vi vet att du förstår oss. Du är så glad och det finaste jag någonsin sett.

Nu är det dags för dig att flytta. Vi har målat om rummet och håller på att flytta ut våra saker därifrån så dina ska få plats. Ett eget rum är ett av alla steg som du kommer att ta för att bli en självständig människa. Du har klarat av mycket under detta året och du kommer att lära dig mer och mer saker.

Grattis på födelsedagen gumman!

2 kommentarer:

  1. Grattis grattis! Och ja, den där gamla klichén som man suckade över, är sann. Dom växer så fort. Min 4,5åring himlade precis med ögonen mot mig och sa "du bestämmer inte över mig mamma". *suck* en föraning om vad som komma skall....

    SvaraRadera
  2. Ja, det är väl så. Det är bara att inse att tiden går fortare för varje år. När man var liten var ett sommarlov en evighet. Nu är sommaren över innan den börjat...

    SvaraRadera