söndag, juli 05, 2009

Att träna upp sina sinnen, projektledare och personlighetstest

Ämne: Föräldraskap

Jag har aldrig haft någon större koll på var jag lägger saker. Jag kommer i princip aldrig ihåg var någonting finns. Jag har läst att det finns olika metoder för att komma tillrätta med detta, men jag har aldrig riktigt orkat ta tag i det. Det är ju i praktiken inget jätteproblem.

Inte kunde jag föreställa mig att pappaledighet kunde lösa detta problem. Efter att varit hemma ett tag har jag insett att jag har fått bättre minne. Jag kommer ihåg var saker finns, var jag lägger dem och till och med registrerar min hjärna var saker ligger och då även om jag inte lagt dem där själv. Fantastiskt!

En annan helt fantastisk sak som jag upptäckt är att jag har bättre reaktionsförmåga nu. Det beror på att man är på helspänn hela tiden. Man är beredd på att saker ska hända och då hinner man reagera snabbare. Jag har upplevt detta tidigare en gång. För ett antal år sedan reste jag på egen hand i Asien, Oceanien och Nordamerika. Då var man också på helspänn och man fick bättre reaktionsförmåga. Det är kul och spännande.

Jag läste för övrigt en artikel om varför kvinnor tar större ansvar för hemmet. Tesen var att kvinnorna "tävlar" i att ha ett polerat hem på alla olika sätt. De bedöms utefter detta. Jag undrar om det inte ligger något i detta. Jag tror dock att det är värre för den äldre generationen. Min mor är pedant fast hon själv tror det. Det är klart att man måste tvätta fönster varannan vecka. Eller städa och dammsuga minst en gång i veckan. Och att damma. Och att klippa gräsmattan. Och om man ska bjuda hem någon måste man ju bjuda på något och helst ha ett par dagar på sig för att förbereda allt.

Jag tror att vår generation är mer avslappnad på den här punkten. Såväl män som kvinnor. (Även om jag tror att män (generellt) är mest avslappnade på denna punkt. Rätta mig om jag har fel :-) )

Gjorde även ett personlighetstest. Spännande!

"Den förvånade pappans personlighetstyp:

Allvarliga och lågmälda. Söker trygghet och ett lugnt liv. Ytterst noggranna, ansvarstagande och pålitliga. God koncentrationsförmåga. Ofta positiva till att upprätthålla existerande traditioner och institutioner. Arbetar hårt och är välorganiserade. Målinriktade. När de väl bestämt sig kommer de nästan alltid att framgångsrikt slutföra sina projekt.

Karriärer som skulle kunna passa Den förvånade pappan:

Företagsledare, operativa chefer, administratörer, kamrerer, banktjänstemän, poliser, detektiver, domare, advokater, läkare, tandläkare, programmerare, systemvetare, dataspecialister, revisorer, elektriker, matematiklärare, maskiningenjörer, stålarbetare, tekniker."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar