fredag, juli 31, 2009

Jämställdhet enligt Aftonbladet

Ämne: Jämställdhet och föräldraskap

Läste just ett intressant inlägg i Aftonbladet som säger en hel del om hur vissa anser att jämställdhet bör utformas. Såhär säger Eva Rusz:

"Varför lagstiftar vi inte om 1,5 års mammaledighet, så att barnen får sin första anknytningsperiod ifred, och lagstiftar om ett påföljande år då papporna stannar hemma? Det är jämställdhet, det är att jämna ut skillnaderna, säger hon."

Hur hon kan få det till jämställt att mamman får 1,5 år med barnen och pappan bara 1 är för mig obegripligt. Mycket korkat förslag. Dessutom förödande för jämställdheten på arbetsmarknaden.

Jag anser naturligtvis att mammor och pappor ska dela lika på ledigheten, då kan man definitvt inte lagstifta om skillnader i ledighet. Jag tänker härmed utse Rusz till dagens "ärkenöt".

2 kommentarer:

  1. Intressant att man pratar anknytning... som jag ser det kan barn anknyta både till mamma och pappa. Finns det syskon anknyter de dessutom till dom också... Håller med om att Eva kan skrivas till puckolistan

    SvaraRadera
  2. Japp, och om föräldrarna dessutom av någon anledning skulle försvinna kan barnen anknyta till exempelvis adoptivföräldrar

    SvaraRadera