söndag, maj 31, 2009

Hur man blir en supermamma...

Ämne: Föräldraskap och jämställdhet

På siten alltombarn kan man läsa hur man blir en supermorsa.

1. Gör saker som du också gillar
2. Säg nej ibland
3. Låt barnen göra egan misstag
4. Var tillsammans med dina vänner
5. Skirv dagbok
6. Spela TV-spel

Min enda fråga är varför det inte står "bli en superförälder"? Varför fokuseras bara på att det är mamman som ska göra detta? Är inte detta precis lika viktigt för pappor att göra på detta sätt?

Om det nu skulle heta "Hur du blir en supermorsa" borde de kanske lägga till en punkt, våga lämna över ansvaret till pappan. Många mammor har ju förstått detta och delar på föräldraansvaret och det är kanon.

I helgen har vi sett Marley & me. En ganska medioker film, men ändå gullig. På ett ställe utspelades dock följande. (Läs inte om du inte har/inte ska se filmen.

- Du måste spendera mer tid med barnen!

Pappan säger att han ska göra det och tar barnet och byter blöjan. Barnet skriker, mamman kommer tillbaks och tvingar bort pappan från sysslan för han gör ju ändå fel. Sådant gör mig så vansinnigt arg. Snacka om att säga emot sig själv.

En annan sak som gör mig irriterad av den filmen är att det är mamman som tar allt ansvar för barnen. Tragiskt. Detta är dock inte enbart mammans fel, pappor måste våga stå för sina rättigheter. Men jag antar att de är mindre i USA...rättigheterna alltså. Papporna är säkert oftast större...

lördag, maj 30, 2009

Barnsjukdomar

Ämne: Föräldraskap och barnsjukdomar

Att jag under min föräldraledighet, eller i alla fall, under småbarnsåren drabbas av barnsjukdomar är väl tämligen självklart. Det är ju något man måste hantera helt enkelt.

Men jag hade inte räknat med att behöva hantera min egen barnsjukdom. Nu har jag gått och fått vattkoppor. Lagom spännande måste jag säga. Ser ut som en prickig korv. Känner mig som om jag sprungit in i en kaktus och sedan för säkerhets skull har jag även svalt en del av kaktusen också. Angemämnt.

För övrigt borde Jarmo vunnit.

Hälsotester

Ämne: Hälsa och jämställdhet

Jag tycker av någon konstig anledning att det är kul att göra sådana här tester. Det som stör mig är att så fort det handlar om personer 30+ så skriver man om hormoner och graviditetskilon hit och dit. Varför är alla tester inriktade på tjejer?

fredag, maj 29, 2009

Men för helvete!!! Nu blir jag förbannad!

Ämne: Föräldraskap och barnsäkerhet

Hur många gånger ska man behöva läsa om sådana här fall?

Lämna aldrig ett litet barn ensam i en bil i solljus. Det är inte svårt. Faktiskt. Det är faktiskt jävligt enkelt. Det blir varmt i en bil. Detta är så oansvarigt så jag blir helt paff över föräldras idioti. Skämmes tamejfan.

Och naturligtvis ska inte heller djur lämnas i bilar.

onsdag, maj 20, 2009

Texas - vilda västerna full av idioter?

Ämne: Politik och off topic

Tydligen kan det bli lagligt för studenter att beväpna sig på campus i Texas. Jag har länge tyckt att politikerna i Texas verkat vara väldigt stolliga. Är detta det slutgiltiga beviset för detta?

torsdag, maj 14, 2009

Över 50 % av barnen åker åt fel håll i bilen!!!

Ämne: Föräldraskap och barns säkerhet

Läste just detta på allt om barn. Över 50 % av barnen åker åt fel håll i bilen. De vänds framåt för tidigt. Jag häpnar. En anledning är att föräldrarna inte vet hur man monterar stolen baklänges.

Nähä. Men ta reda på det då!

För ett par månader sedan mötte jag en bil (jag cyklade) där ett barn satt i knät på en vuxen i framsätet. Allvarligt talat. Jag vet att detta inlägg är tämligen hårt och elakt skrivet. Men föräldrar, skärp er!!!

Att vara "ledig"

Ämne: Föräldraskap, föräldraledighet och jämställdhet

Sådär ja, nu är jag alltså ledig. Det var en oerhört konstig känsla att avsluta allt på jobbet för att förbereda att vara hemma. Konstig, häftig och rolig.

Jag ska alltså vara hemma någonstans mellan 9 - 10 månader. Kommentarerna var många om detta. Oj oj oj, du kommer ju glömma vilka vi är. Vi kommer glömma att du finns etc.

Jag vet att ingen tycker att det är dumt, några tycker nog att det är konstigt, men ingen har sagt något negativt om detta. Det jag dock funderat på är hur en mamma hade bli bemött. Ingen hade reflekterat över att 10 månader skulle varit lång tid. Men men, jag antar att det kommer att bli bättre i framtiden. Dock trodde jag nästan att framtiden var mera här redan...

fredag, maj 01, 2009

Generationsklyftor

Ämne: Föräldraskap och generationsklyftor

Jag läste en insändere i Metro för ett tag sedan. Insändaren förfasades över hip hop-ens hemska budskap. Det var katastrof att ungdomar lyssnade på sådana texter och sådan musik. Det var bättre när han var ung för då lyssande man på Beatles. Jag hade lite svårt att avgöra om människan var ironisk eller om han bara var dum och hade dåligt minne.

När Beatles slog var det hemsk musik. Och så långt hår de hade. Det måste vara farligt.

Men det är inte bara hip hop som är farligt. Hårdrock, det är hemska grejer det. Fråga bara ärkenöten och kristdemokraten Siewert Öholm. Detta är ett av de sjukaste och mest vinklade debattprogram jag någonsin sett. (Jag vet att det är redigerat för att bli extra insnöat, men jag har sett hela avsnittet så jag vet att det tyvärr inte var långt från sanningen.)När min lilla tjej växer upp hoppas jag att jag inte ska uppröras över sådana här generationsklyftor. Det är bara att inse att ungdomar inte uppför sig som den äldre generationen.

Jag kan personligen tycka att byxor nedanför kalsongerna verkar både opraktiskt och obekvämt. Dessutom tycker jag att man ser tämligen korkad ut i den utstyrseln. Men, det innebär inte att jag tänker fördömma klädseln. De skadar ju ingen och om de tycker att det är snyggt så är det ju inte mitt probelm. Det finns viktigare saker att uppröras över.