söndag, november 28, 2010

Det ska göra ont att vara dum!

Ämne: Föräldraledighet och idioti

En arbetsgivare avskedade en anställd som skulle vara föräldraledig med sitt barn Arbetstagaren valde att inte följa med på ett arbete som kunde leda till övertid, då han var tvungen att ta hand om sitt barn på eftermiddagen/kvällen. Jag själv hade inte gjort så, jag hade åkt och sedan åkt hem när arbetstiden var slut, men det är möjligt att det inte var möjligt att göra så. Detta ansåg arbetsgivaren var grund för uppsägning. Det höll inte Arbetsdomstolen med om. Nu får arbetsgivaren betala skadestånd och rättegångskostander på 1,5 miljoner. Det ska göra ont att vara dum/okunnig/omodern.

Såhär säger arbetsgivaren: "– Jag har inte haft tid att läsa den (domen) ännu, men Arbetsdomstolen anser uppenbarligen inte att arbetsvägran räcker. Jag tycker att det här är sjukt. Det här är inget som mitt företag kommer att klara, det är kört nu, säger ägaren Roland Petersson."

Jag har sagt det förr, arbetsgivare som inte förstår hur man ska behandla sina anställda förtjänar inga anställda.

Nu inser ju till och med jag att det är skillnad på stora företag och små. Men nu ser ju lagen ut som den gör och föräldraledighet har man rätt att ta ut. Så är det och det är bara att gilla läget...hur mycket man nu än ogilla just det läget.

5 kommentarer:

 1. Mm, hur skulle samhället se ut om man inte kunde vara anställd för att man är förälder?

  SvaraRadera
 2. Ja, det kan man verkligen fundera på.

  Nu kan det ju vara så att all fakta inte framkom i artikeln, det brukar ju vara så. Men om det som står i artikeln stämmer så är det katastrofdåligt hanterat av arbetsgivaren!

  SvaraRadera
 3. Vilken underbar blogg! Jag hoppas att du bara har tagit en liten paus och snart kommer tillbaka med fler uppfriskande och klarsynta inlägg!

  SvaraRadera
 4. Hej,

  Nej, jag har inte lagt ned den, men jag har tagit på pinsamt lång paus. Jag har under hela den här perioden varit nära att skriva, men sedan har jag helt enkelt prioriterat något annat.

  Anledningen till att jag inte velat lägga in något inlägg om paus elle rdylikt är att det skulle ge mig "fritt fram" att lägga ned skrivandet helt.

  Jag hoppas uppdatera lite oftare, men det kommer att ta lite tid till nästa inlägg gissar jag.

  SvaraRadera