söndag, april 11, 2010

Rätten att slå barn...

Ämne: Barnens rätt och idioti

Detta kommer att bli ett mycket ostrukturerat inlägg...

För någon vecka sedan såg jag Dokument inifrån. Det var en tämligen skrämmande upplevelse. Att det finns människor som tycker att barnaga ska återinföras visste jag om, men att det svenska rättsväsendet så enhälligt ställer sig mot barnen är förvånade. Att se Jan Björklund försvara en vuxen som slår ett barn är också förvånande, även om det inte är så mycket som förvånar mig med honom längre.

Att se Tomas Bodström framstå som intelligent är även det förvånande, men i just detta fall så gjorde han det. (Men jag låter mig inte luras, Bodström är farlig på de flesta andra sätt även om man hade rätt här).

Ronals Fasth har ju fått stöd för sin kriminella handling att misshandla ett barn, det är konstigt. Ännu mer konstigt var det att höra hans förklaring. Den var i något i stil med: "Det var ju egentligen hans fel att jag slog honom". Inte alla hästar hemma hos herr Fasth med andra ord.

Slutligen. Det märkligaste av allt är vuxenvärldens återkommande inställning att barn och ungdomar måste "visa respekt". Jag skriver under på det. Att vuxna slår barn är att visa motsatsen till respekt till de unga i samhället. Det skriver jag inte under på.

Kickie Svensson, Ronald Fasth och alla ni andra som slagit barn ska skämmas. (Och när det gäller Kickie Svensson borde hon väl tämligen omgående omplaceras från sin nuvarande position) Och rättsväsendet ska dömma efter lagboken, inte efter 1000 åriga kristna värderingar. Punkt.

4 kommentarer:

 1. Hur är det uttrycket lyder. Där förståndet slutar tar knytnävarna vid. Om en vuxen inte har så pass mycket auktoritet och pedagogik i sin uppfostran så att aga ska behövas, då är det sorgligt.

  SvaraRadera
 2. Japp, och tyvärr så verkar det som det sorgliga allt som oftast blir verklighet...

  SvaraRadera
 3. Jag är själv pappa till två barn(2 och 4 år). Förstår inte denna fullständiga brist på kunskap och empati hos vuxna människor som slår de små. Ärligt talat är tron på människan i botten. Allra helst när vi lever i ett samhälle där det dessutom rättfärdigas olagliga och kränkande handlingar. Det känns som att det verkligen behöver göras något, men vad?...Lyfta fram det hela och visa att det inte är ok är kanske ett steg i rätt riktning.

  SvaraRadera
 4. Nä, det är naturligtvis obegripligt. Men men, tyvärr är det många som anser att vi har fel. Deras rätt att slå barn är tydligen något att värna...

  SvaraRadera