söndag, april 18, 2010

Men sluta gnäll för i h-vete!

Ämne: I-landsproblem och off topic

Jo, även jag inser att det är tråkig att semestern blev inställd eller att man fastnar på en destination man hade planerat att lämna. Men, allvarligt, hur hemskt är det egentligen? Är det så hemskt att man måste sitta och gråta ut i tidningar eller på Facebook eller var man nu behagar gnälla mest. Bit ihop och inse att det är tråkigt, men inte är det någon katastrof. "jag blir så förbannad, de tänker flyga till Aten och sen ska jag behöva åka buss i ett par dagar för att komma hem...buhu buhu"."Och toaletterna fungerar inte...mitt liv är slut buhu buhu".

Menar jag att man inte ska få klaga på detta? Nej, det menar jag inte. Jag är bara trött på denna ständiga brist på perspektiv. Det finns katastrofer, tänk Haiti, tsunami, svält i Afrika, krig etc. Detta är för helvete ingen katastrof, det är en olägenhet eller ett, i vissa fall, stort problem. Och det är tråkigt. Inget annat.

Ett gäng Boeing 757 på JFK, New York

(Jo, jag vet att det finns människor som verkligen har viktiga skäl att resa, kanske ambulansflyg, någon som ska hälsa på någon dödssjuk, någon som är dödssjuk eller liknande. Det är inte er jag är trött på, det är på alla bortskämda människor som på allvar tror att det är en katastrof att flygplan inte kan flyga under ett par dagar. Eller att man måste åka buss en längre sträcka istället för att flyga)

Och är det överdrivet att förbjuda flyg över mer eller mindre hela Europa att flyga? Inte vet jag, men vad jag däremot vet är att det hade blivit ett fullstäningt kaos och ett fasligt väsen om man hade chansat och incidenter hade inträffat. Jag skiter i ifall några flygbolag går i konkurs på grund av detta. Jag glädjer mig däremot åt att de europeiska luftfartsmyndigheterna tar sitt ansvar och gör vad de kan (och ska) för att skydda resenärerna.

Om ni vill ha exempel på vad aska kan göra för flygplan så kan ni försöka hitta Air Crash Investigation säsong 4 avsnitt 2 (Falling from the sky). Jo, jag vet att förhållanden inte är identiska, men det ger en bild över vad naturen kan "ställa till med" för flyget.

Och jo, även jag inser det ironiska i att jag gnäller på de som gnäller. 

4 kommentarer:

 1. Sören Andersson19 april 2010 05:40

  Mycket bra skrivet. Instämmer helt och hållet.

  SvaraRadera
 2. Jo, jag blir lite uppgiven över hur bortskämda människor är.

  Jag ska också ut och resa snart, jag vet inte om det kommer att gå som planerat, men det är väl bara att gilla läget. Det är ju ingen som skapat ett vulkanutbrott för att jävlas.

  Och kritiken mot det stängda luftrummet är faktiskt så idiotiskt så det liknar ingenting. Flygets styrka är att säkerhet prioriteras högst. Hur hade det då sett ut om man chansat? Och vad säger provflygningar egentligen? Jag vet inte, men jag tvivlar skarpt på att askan är enhetligt utspridd i luften. Det kan ju vara vissa platser som är farligare än andra, där man KLM eller Lufthansa inte provflugit eller?

  SvaraRadera
 3. Håller med... mest synd är det om dom som verkligen drabbats av katastrofer, typ Island, Haiti och Kina. De flesta av oss som missat flyg har tak över huvudet och svälter inte... Kanske får vi oss en lektion i vår egen litenhet och att vårt levnadssätt med att flyga in kött från Nya Zeeland inte direkt är hållbart:-)

  SvaraRadera
 4. Japp, så är det nog. Jag är trött på snyfthistorier nu. Visst är det jobbigt, men om ett par år blir det nog snarare en rolig grej at prata om. (för de flesta)

  SvaraRadera