söndag, oktober 19, 2008

Babysim

Ämne: Föräldraskap och tips och råd

Eftersom jag gillar vatten har jag tänkt att babysim skulle vara en bra idé. Nu har vi genomfört premiären och visst verkade lilltjejen gilla vattnet. Hon plaskade lite och skrattade. Jag har även provat att duscha med henne och hon verkar gilla det med. Slutsatsen är att hon verkar trivas i vatten och det känns bra.

Babysimmandet var roligt för alla tre, den enda baksidan var att man tydligen var tvungen att sjunga och det är något jag inte gör. Inte ens under protest eller genom hot.

Dock kan jag hur som helst rekommendera babysim, jag tror att det är ett bra sätt att umgås och ett bra sätt att lära barnet tycka om vatten!

fredag, oktober 10, 2008

Tar bort länken

Mest för att jag tycker att resonemangen på sidan är konstiga. Jag är mycket väl medveten om att kvinnor har stor del i ansvaret med frånvarande pappor, men det innebär inte att aggresiva skribenter behöver få reklam härifrån... Tyvärr...därför tar jag nu bort länken till Dads r us...

Jag vägrar att vara nummer fem...

Ämne: Föräldraskap och jämställdhet

Kamratposten har tydligen genomfört en undersökning och den visar att barn hellre låter bli att prata med någon om sina problem än väljer att prata med sin pappa. Endast drygt 5 procent av barnen valde att prata med sin pappa när de var ledsna.

Det här mig ledsen, och dessutom blir jag stött av det. Jag är en tävlingsmänniska och hatar att förlora och även om jag inte ser barnuppfostran som en tävling så måste man väl se det som en förlust när barnen konsekvent väljer mamman eller andra framför pappan? Så ser jag det, men det gör tydligen inte alla.

Om, man läser kommentarerna till artiklarna (1 och 2) i Aftonbladet fanns det en mängd ursäkter och bortförklaringar från dåliga pappor. Mycket tragisk läsning måste jag säga. Läs nedan så får ni se...

"Är poängen att det inte ska finnas olika könsroller, eller vaddá? Typisk artikel i femenistiska Sverige... Usch. "

"Fråga barnen vem dom går till när dom vill ha pengar... eller när dom vill ha hjälp med att bygga eller laga något... Det är ju de traditionella könsrollerna som vi lär barnen från födseln. Det betyder inte att pappan kommer på femte plats på listan över vem barnen tycker mest om."

"Hej! Varför bli så upprörd över att barnet söker tröst hos mamman ! det är väl det mest naturliga i världen mamman är den som tröstar barnet när den föds sedan framåt pappan är väl inte den första barnet sedan söker tröst hos. Hela frågeställningen verkar för främmande"

Man kan också läsa om dåliga ursäkter här om man vill... Bloggaren pratar om en klassisk mansfälla. Att mammorna tycker att papporna ska jobba mer för att de tjänar mer. Hur jävla mjäkiga är svenska män i så fall??? Det är väl bara att säga ifrån. Finns det inga pappor som säger "Jag tänker vara hemma, jag är faktiskt pappa!!!"

Tragiskt...

lördag, oktober 04, 2008

Förlossning på TV

Ämne: Graviditet och förlossningar

Vi har börjat följa The Practice, en TV-serie som handlar om ett gäng advoktater i Boston. Hur som helst, i några av avsnitten ska kvinnor föda barn.

Min slutsats är att man inte ska se på TV för att bilda sig en uppfattning av hur det är att vara med om en förlossning. Jag har inte sett en enda TV-förlossning som ens nästan liknat den vi var med om. Jag säger inte att de är helt felaktiga, eller jo, det gör jag kanske. TV-förlossningar är helt annorlunda mot verkligheten, så enkelt är det. Faktiskt.

Jag gillade serien Barnmorskorna på SVT, men inte ens där fick man någon se sanningen, även om serien ändå var nyttig och välgjord. Det enda handfasta råd är att läsa på och fråga människor som fått barn, för man kan inte lite på TV i den här fråga. Lita på mig i den frågan!